Grafiti podrške Ratku Mladiću pred uredom Žena u crnom: "Vučić koristi fašiste"

Foto: Žene u crnom

IZ POKRETA Žene u crnom, nevladine mirovne organizacije koja periodički podsjeća na zločine režima Slobodana Miloševića, objavili su da je nepoznata osoba na ulaznim vratima prostorija tog pokreta u Beogradu ispisala pogrdne poruke.

Crnim sprejem napisano je "Kurve u crnom" i "Ratko Mladić", a nekoliko puta je nacrtan i znak "Samo sloga Srbina spašava".

"Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na Žene u crnom. Tijekom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim tako i fizičkim napadima. Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca, koji su se uvijek okončavali nekažnjeno", navodi se u Facebook objavi Žena u crnom.

"Ti napadi, iza kojih su najčešće stajali takozvani nedržavni akteri, koji su uvijek bili i dalje jesu pod kontrolom dijelova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao naslijeđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvijek su se odigravali uz prešutnu suglasnost političkih garnitura na vlasti", stoji u objavi.

"Vučić koristi fašističke grupe"

"Sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić, koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega s onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtijevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti, u kojoj gore spomenuti nije bio samo nijemi promatrač, nego vrlo aktivan sudionik", objavile su Žene u crnom.

"Od nadležnih institucija države Srbije tražimo da okonča klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti", zaključuje se u objavi.

 

Pročitajte više