Istanbulski aerodrom ponovno otvoren nakon problema sa snijegom

Ilustracija: EPA

NAKON dva dana velikih poremećaja zbog obilnih snježnih padalina, istanbulska zračna luka danas je uglavnom nastavila s radom, potvrdila je operativna tvrtka IGA.

U Turskoj je padao jak snijeg

Dvije od tri uzletno-sletne staze u zračnoj luci potpuno su očišćene od snijega. Tvrtka očekuje da će nastaviti s radom u punom kapacitetu kasnije danas, rekao je glasnogovornik IGA-e.

Više se ne očekuju otkazivanja letova, ali se putnicima i dalje savjetuje da kontaktiraju svoju zračnu tvrtku prije polaska, dodao je dužnosnik. Nacionalni avioprijevoznik Turkish Airlines također je savjetovao putnicima u manjoj zračnoj luci Sabiha Gokcen na azijskoj strani grada da kontaktiraju tvrtku prije polaska.

 

Ljudi su spavali na aerodromu i prosvjedovali jer nisu dobili hotelske sobe

Istanbulska zračna luka, veliko međunarodno čvorište, privremeno je zatvorena u ponedjeljak zbog snježne oluje. Brojni putnici ostali su i morali su prenoćiti u terminalu.

Neki korisnici društvenih mreža podijelili su slike putnika koji spavaju na podu i prosvjeduju tražeći hotelsku sobu. Stotine putnika bilo je prisiljeno ostati ondje, a neki su spavali na pojasu za prtljagu, javljaju lokalni mediji.

Zračna luka, koja je počela s radom 2019., ugostila je 37 milijuna putnika u 2021. na 269 destinacija od Bliskog istoka do Amerike. Očekuje se da će se snježne oborine smanjiti u gradu od 16 milijuna stanovnika, ali meteorološka agencija upozorila je na poledicu, mraz i slabu vidljivost, kao i na jake snježne padaline za ostatak unutrašnjosti Anadolije.

Pročitajte više