Istarski Infobip krenuo po investiciju veću od tri milijarde kuna

Foto: HINA

INFOBIP, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj, ove godine planira prikupiti oko 500 milijuna dolara (preko 3 milijarde kuna), javlja Bloomberg

Radi se o najvećoj startup-investiciji u Hrvatskoj. 

"Tvrtka je upravo započela razgovore s ulagačima o novoj rundi, koja se računa da će biti 60 do 70 posto više od prethodne runde od 300 milijuna eura (365 milijuna dolara)", rekao je suosnivač i izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić te dodao kako je tržište dinamično i brzo se kreće. 

Tvrtka je sredinom prošle godine primila investiciju od 200 milijuna dolara od američkog fonda One Equity Partners.

O Infobipu

Infobip je krenuo kao mala startup-kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s gotovo 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava gotovo 3000 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 65 ureda. Razlog ovolikom uspjehu su Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte koje mogu doprijeti do gotovo sedam milijardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja.

Time je omogućena besprijekorna mobilna komunikacija poslovnih subjekata s njihovim krajnjim korisnicima - na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Samo u 2018. godini dvije trećine svjetske populacije, odnosno 4.7 milijardi ljudi. koristilo je Infobipove servise i usluge. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging-aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama.

Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s najvećim svjetskim aplikacijama za dopisivanje poput WhatsAppa, Vibera ili Telegrama te s globalno poznatim brendovima poput Virgin Megastorea, Strave, Ubera, Zendeska, Burger Kinga i mnogim drugima.

Pročitajte više