Kekin: HDZ ne želi da govorimo o kosturima u ormaru, u interesu im je da ih sakriju

Screenshot: N1

SABORSKA zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin na N1 je govorila o financijskom stanju u Gradu Zagrebu. Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je objavio da je konsolidirani dug grada 8.2 milijarde kuna.

"Javnost je imala priliku čuti koliki je dug Zagreba koji iznosi nevjerojatnih 8.2 milijarde kuna, a bila bih sklona zaključiti da je konačno jasan i razlog zbog čega HDZ kontinuirano ponavlja da se ne trebamo baviti kosturima iz ormara. Naime, ti kosturi su doista tako veliki da vidimo da im je bilo u interesu da ih sakriju", rekla je.

"Upravo zbog toga što se suočavamo s realitetom svakodnevno od dana stupanja na vlast smo obavijestili javnost u kojem smo stanju zatekli grad. To je stanje do kojeg je dovelo upravljanje Milana Bandića uz HDZ. Bez HDZ-a tog duga ne bi bilo", poručila je Kekin.

"Bandić nije imao većinu bez Hermana i Filipovića"

Ne slaže se da je HDZ bio samo u programskoj suradnji s pokojnim gradonačelnikom.

"Oni su dizali ruke za proračune koji su bili napuhani na prihodovnoj strani, u rashode se nije stavljalo ono za što se znalo da će se morati rashodovati, glasali su i za zagrebačku žičaru", kazala je.

"Kao što Plenković nije imao većinu bez Bandića, tako Bandić nije imao većinu bez Hermana i Filipovića", dodala je.

Kekin je komentirala i probleme s otpadom.

"Imam puno povjerenje u izvršnu vlast u Zagrebu, potpuno sam svjesna koliko su napornoj i kompliciranoj situaciji izloženi. No, znali su u što se upuštamo. Bojim li se paralize sustava? Ne, naći će se rješenje", rekla je Kekin.

Pročitajte više