Ivošević: Za snimku na kojoj Puljak pjeva ustaške pjesme znam već godinu dana

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

IVICA PULJAK, kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita, danas se ispričao zbog snimke sa svadbe na kojoj je pjevao ustaške pjesme.

Snimku koja je nastala 27. kolovoza 1994. godine na svadbi Alene i Ante Tonkovića, a na kojoj je tada 25-godišnji Ivica Puljak bio kum mladoženji, danas je objavio Jutarnji list.

Puljak, kojem ankete predviđaju ulazak u drugi krug, odmah se ispričao na svom Facebook profilu navodeći da se duboko srami zbog scene koja se dogodila prije 27 godina.

"Vrijednosti koje promoviram i u koje vjerujem u potpunoj su suprotnosti s ovim ružnim ispadom u prošlosti. Nadam se da će sve ono dobro što sam nastojao dati svojoj zajednici nadjačati jedan ružni izgred za kojeg ću, nadam se, dobiti oprost svojih sugrađana", napisao je Puljak.

Ivošević: Za snimku sam čuo prije skoro godinu dana

Večeras se na svom Facebook profilu oglasio i splitski aktivist i kandidat za njegovog zamjenika Bojan Ivošević.

"Za postojanje ove snimke znam skoro godinu dana iz ćakula, a medijima je trebala biti dostavljena tri dana prije izbora. Činjenica da su je objavili već sad najbolje govori koliko su se prepali.

Radi se o piru onoga koji me naganjao po Matejuški, a navedeni je Puljku dvostruki kum još od prije 27 godina. Navedena poveznica vijećnike njegove stranke nikad nije sprječavala da ga prozivaju radi njegovih poslova s gradom i bore se za javni interes. Ovo je najbolji dokaz da Ivica ne pogoduje sebi bliskim osobama niti kada je opozicija, a kamoli će na vlasti.

Pizdarija mladog Ivice Puljka iz davnih vremena neće utjecati nimalo na naš zajednički izlazak na izbore, a vjerujem ni na rezultat.

Koliko Ivica ne dijeli navedene stavove najbolje govori podatak da sam mu ja kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Jedino crno oko Puljka su crne rupe, garantiram vam", piše Ivošević.

Tko je kum Ivice Puljka?

Muškarac na čijoj svadbi je snimljen video je Ante Tonković, vlasnik tvrtke Akceleracija, javnosti poznate po golemim kantama koje su Splićanima bile trn u oku, kao i reklamama u centru grada i na rasvjetnim stupovima, za koje su aktivisti i oporba godinama upozoravali da su postavljene nelegalno.

Tonković je prilikom dodjele nagrada Zlatni kurac na Matejuški prvo verbalno, a potom kamenjem napao aktiviste Bojana Ivoševića i Dalibora Popovića, zbog čega je kasnije kažnjen novčanom kaznom. 

Pročitajte više