Iz šibenske tvrtke kažu da nemaju veze s obnovom na Baniji, a našli su se na popisu

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

IZ TVRTKE IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. iz Šibenika kažu da nisu sudjelovali u poslijeratnoj obnovi Banije.

Podsjetimo, jučer je, nakon što je to na sjednici vlade najavio Andrej Plenković, Državni središnji ured za obnovu objavio popis projektanata i nadzora, popis izvođača radova te popis područnih nadzora i revidenata u poslijeratnoj obnovi.

>> Objavljen popis tvrtki koje su radile na obnovi Banije nakon rata

"Dana 14.01.2021. godine pod predmetnim naslovom objavili ste informaciju da je tvrtka IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. iz Šibenika sudjelovala u obnovi u ratu oštećenih kuća na području Sisačko-moslavačke županije, što ne odgovara istini.

Istina je da je tvrtka IZGRADNJA PROJEKT d.o.o. iz Šibenika, temeljem ugovora o obavljanju poslova projektiranja i nadziranja, te konzalting poslova sudjelovala u obnovi u ratu oštećenih kuća isključivo i samo na području Šibensko-kninska županije.

Zbog neistinite informacije koju ste plasirali u javnost ugledu naše tvrtke nanesena je šteta, zbog čega od Vas tražimo da odmah, bez odgađanja, u najkraćem mogućem roku ispravite pogrešku tako da na isti način kako ste javnost netočno informirali u svezi naše tvrtke, ovaj put demantirate neistinitu informaciju uz navođenje istinite, na koju smo Vam ovim putom skrenuli pažnju", navodi se u njihovom priopćenju koje potpisuje direktorica Ksenija Ivić. 

Pročitajte više