Izraelska vojska pucala na prosvjednike, ubijen 16-godišnji Palestinac

Ilustracija: EPA

PALESTINSKI dužnosnici objavili su da je u sukobima s izraelskim vojnicima u srijedu na Zapadnoj obali ubijen 16-godišnji palestinski dječak, dok su izraelske vlasti objavile da je 19-godišnji Izraelac, koji je u nedjelju ranjen iz vatrenog oružja, a na kojega je navodno pucao Palestinac, podlegao ozljedama i preminuo.

Incident u kojemu je poginuo 16-godišnji Palestinac dogodio se u blizini sela Beita južno od Nablusa kada je izraelska vojska pucala na prosvjednike koji su na nju bacali Molotovljeve koktele.

"Naše snage djelovale su kako bi spriječile prosvjednike pucajući na njih. U vezi tog incidenta bit će pokrenuta istraga", objavila je glasnogovornica izraelske vojske.

Posljednjih nekoliko dana Palestinci u Beiti sukobljavaju se s izraelskim vojnicima zbog pretraživanja tog područja u potrazi za napadačem koji je u nedjelju otvorio vatru na kontrolnoj točki na Zapadnoj obali te pritom ranio tri Izraelca, od kojih je jedan u srijedu preminuo.

Izraelska sigurnosna služba Sin Bet objavila je da je uhitila Palestinca osumnjičenog za pucnjavu, identificiravši ga kao 44-godišnjeg stanovnika sela Turmus Ayya, koji nije povezan ni s jednom militantnom skupinom.

Pročitajte više