Jandroković: Aki i Parni valjak su obilježili hrvatsku glazbenu scenu

Foto: FaH

U POVODU smrti Aleksandra Akija Rahimovskog predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u kojima ističe da su Aki i Parni valjak obilježili hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća, priopćeno je u subotu iz sabora.

"Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu"

"Poštovana obitelji Rahimovski, s tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Aleksandra Akija Rahimovskog, jednog od naših najcjenjenijih glazbenika. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam duboku i iskrenu sućut", navodi se.

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka. Njegove osebujne i strastvene izvedbe na mnogobrojnim koncertima unosile su posebnu energiju i dobro raspoloženje na pozornicu i među publiku.

Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti, ističe u izrazima sućuti predsjednik sabora Jandroković.

Preranim Akijevim odlaskom, dodaje se, "ostaje praznina ponajprije Vama, poštovana obitelji, te članovima njegovog benda, prijateljima i kolegama, ali i svima koji su odrastali uz njegove brojne hitove i stihove".

Jutros mu iznenada pozlilo, nakon toga je umro

Rock pjevač osebujnog prepoznatljivog glasa Aki Rahimovski (1955.), član jednog od najvećih hrvatskih rock bendova Parnog valjka, umro je nakon što mu je jutros iznenada pozlilo u Novom Mestu, gdje je živio posljednjih godina.

Parni valjak osnovan je 1975. godine. U 30-godišnjoj karijeri bend je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet uživo albuma, četiri kompilacije te dva koncertna DVD-a.

Među njima je i jedan od najprodavanijih hrvatskih albuma svih vremena i najprodavaniji album snimljen uživo - Bez struje: Live in ZeKaeM. Aki je 2007. godine izdao i solo album U vremenu izgubljenih te je 2008. u Umagu održao koncert s prijateljima - Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme. 

Pročitajte više