Njonjo državnim avionom vodio sina na Euro

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili su za N1 da je otvoren predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlin na Europsko nogometno prvenstvo državnim zrakoplovom poveo sina.

"Informacije o odlasku predsjednika sabora i njegovog sina državnim avionom na nogometno prvenstvo doznali smo iz medija, a dobili smo i više upita novinara te smo nakon toga odlučili otvoriti predmet", rekla je glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić.

Na pitanje što je s ostalim političarima koji su koristili državni zrakoplov za odlazak na utakmicu, iz Povjerenstva su za N1 rekli da se slučaj uvijek može proširiti ako se utvrde dodatne okolnosti tijekom postupka. Iz Jandrokovićeva ureda su pak najavili da će se on u utorak, u saboru, u izjavi za medije, očitovati o predmetu koje je Povjerenstvo otvorilo protiv njega.

Osim Jandrokovića, u svečanoj loži Butković, Bačić, Glavina

Podsjetimo, utakmicu Hrvatske i Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu pratilo je hrvatsko izaslanstvo.

U svečanoj loži nalazili su se predsjednik sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora Tomislav Šimičević.

Plenković u Švicarskoj

Inače, vladin zrakoplov je taj dan letio i na relaciji Zagreb - Zürich. Prevozio je premijera Andreja Plenkovića koji sudjeluje na dvodnevnoj Međunarodnoj mirovnoj konferenciji o Ukrajini u švicarskom Bürgenstocku. Kad je ostavio Plenkovića u Zürichu, zrakoplov se zaputio prema Berlinu kako bi pričekao završetak nogometne utakmice i vratio hrvatsko izaslanstvo u Zagreb. 

Dan ranije vladin zrakoplov letio je na relaciji Zagreb - Berlin i Berlin - Zagreb. Prvo je odvezao hrvatsko izaslanstvo u Berlin, a zatim se vratio u Zagreb kako bi mogao prevesti Plenkovića u Švicarsku. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.