Japanska Crna Udovica godinama je ubijala ljubavnike. Čeka je smrtna kazna

Screenshot: YouTube

2013. godine Isao Kakehi (75) bio je dobrog zdravlja i zaljubljen u Chisako Kakehi, tada 67-godišnjakinju koju je upoznao preko agencije za upoznavanje. Nakon dva mjeseca par se vjenčao i živio skupa, mnogi bi rekli idiličnim životom, u gradu Muku, u regiji Kyoto. Kobne večeri pripremali su tradicionalne rižine kolačiće.

Nažalost, Isao nije doživio novu godinu jer je 28. prosinca postao četvrta i posljednja žrtva japanske Crne Udovice, piše CNN.

Očekuje ju smrtna kazna

Danas 74-godišnjakinja osuđena je za ubojstvo trojice partnera te za pokušaj ubojstva četvrtog. S ubojstvima je započela 2007. godine, kada je imala 61 godinu. Uhićena je tek 2014. godine. 

2017. osuđena je na smrtnu kaznu nakon jednog od najdužih sudskih procesa u japanskoj povijesti. Žalba na presudu odbijena je u lipnju ove godine. 

"Služila se agencijama za upoznavanje kako bi dolazila u kontakt sa starijim žrtvama te bi ih, nakon što bi stekla njihovo povjerenje, otrovala", rekla je sutkinja u njenom slučaju.

Prvi muž umro je nakon 25 godina braka

U prvi brak stupila je 1969., s 23 godine, a muž je umro 1994. godine nakon bolesti. Bila je udovica sve do 2007., kad je ušla u vezu sa 78-godišnjim Toshiakom Suehirom. 18. prosinca iste godine na ručku s njegovom djecom dala mu je pilulu cijanida. 

Nakon samo 15-ak minuta srušio se, a do dolaska liječničke službe bio je na samrti. Liječnici su mu uspjeli spasiti život, a umro je godinu i pol dana poslije od posljedice druge bolesti. 

Par godina kasnije - nova žrtva 

2011. godine upoznala je Masanorija Hondu, 71-godišnjaka dobrog zdravstvenog stanja. Iako je bolovao od "blažeg oblika" dijabetesa, često je pohodio rekreativne aktivnosti. Ušao je u vezu s Crnom Udovicom, a prijateljima su rekli i da se planiraju vjenčati.

9. ožujka 2012. godine Crna Udovica susrela se s Hondom u trgovini. Honda je nakon toga, istog dana, izgubio svijest tijekom vožnje motocikla, a nakon dva sata liječnici su utvrdili njegovu smrt. 

Dokazi su kasnije utvrdili da je Chisako dva mjeseca prije njegove smrti započela romantičan odnos s drugim muškarcem. 

Preživio je rak, ali ne i Crnu Udovicu

Minoru Hioki, 75-godišnjak koji je preživio rak pluća, 2013. godine planirao je započeti novi život. Do kolovoza iste godine zaljubio se u Kakehi te joj u porukama pisao "da želi s njom biti zauvijek". 20. rujna dala mu je pilulu cijanida. Kako je par redovno konzumirao lijekove, ubojici je bilo lako ubaciti cijanid te je Hioki izgubio svijest. 

Do dolaska liječničke službe njegovo stanje je bilo pogoršano te se gušio i bio u boli. Kakehi je lagala liječnicima tvrdeći kako pati od uznapredovalog raka pluća te je odbila njegovo liječenje, a on je umro u roku od dva sata. 

Dva mjeseca poslije nova žrtva

Već u studenom 2013. godine bila je u braku s Isaom Kakehijem, a samo nekoliko tjedana poslije umro je od zastoja srca. Kao većina žrtava, umro je nakon večere s Crnom Udovicom, a njegova smrt potaknula je sumnje.

Autopsija nije učestala procedura u Japanu, ali je u ovom slučaju izvedena zbog učestalih smrti partnera Kakehi. Ubrzo su istražitelji u njezinom stanu pronašli prazne kapsule lijekova u koje je stavljala cijanid, kao i tragove cijanida.

Dva mjeseca kasnije priznala je trovanje Honde, Hiokija i Suehira pilulama cijanida. Sumnja se da je kriva za smrt još četvorice muškaraca, ali istražitelji za to nikad nisu pronašli čvrste dokaze.

Branila se demencijom 

Nejasno je što ju je točno tjeralo na sva ubojstva. Njezina obrana žalila se na nedosljednosti u njezinim iskazima, tvrdeći da pati od demencije. Obrana je izgubila slučaj te je osuđena na smrt. 

Kazna će se izvršiti u roku od šest mjeseci.

Pročitajte više