Javila se velika mesna firma u koju su upali europski tužitelji: "Surađujemo"

Foto: FaH

Iz mesne tvrtke Vajda iz Čakovca, koja je pod istragom Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), priopćili su danas kako su upoznati s aktivnostima koje provode nadležna tijela i surađuju s institucijama, poručivši kako im je u interesu da se utvrdi činjenično stanje.

"Surađujemo s institucijama"

"Upoznati smo s aktivnostima koje provode nadležna tijela, dosad smo aktivno sudjelovali u komunikaciji te ćemo i dalje postupati kao i obično - u skladu s važećim zakonima", stoji u priopćenju. "Surađujemo sa svim relevantnim institucijama te ćemo predočiti svu traženu dokumentaciju. U interesu Društva je da se čim prije utvrdi činjenično stanje", dodaje se.

Ured europskog javnog tužitelja u Zagrebu izvijestio je da provodi hitne dokazne radnje nad više hrvatskih državljana u više hrvatskih županija, zbog sumnji na subvencijsku prevaru, u vrijednosti od više milijuna eura i krivotvorenje isprava.

Državno tajnik: Ništa ne znamo

Prema pisanju medija, najnovija akcija EPPO-a usmjerena je na tvrtku Vajda iz Čakovca.  

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Juro Martinović izjavio je da hrvatske vlasti nemaju činjeničnih saznanja vezano za sumnju u subvencijsku prevaru u tvrtki Vajda iz Čakovca, a o čemu hitne dokazne radnje provodi EPPO u Zagrebu.

"U ovoj situaciji mi nemamo činjeničnih saznanja koja imaju tijela koja postupaju, podupiremo rad kao i naša državna odvjetništva, kao naše sudove, to su neovisna pravosudna tijela i u tom smislu vlada nema na to nikakvog utjecaja", kazao je Marinović novinarima nakon sjednice vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.