Javio se Milićev prijatelj iz poruka šefu Šuma: Pišu se neistine

Foto: Facebook

GLASNOGOVORNIK vlade Marko Milić jučer je cijeli dan pokušavao objasniti i opravdati poruke koje je slao šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću.

"Niko Dujmović" - poruka je to koju je Marko Milić poslao Jakupčiću 30.9.2019. dok je ovaj još bio šef Hrvatskih šuma i dok još nije bio uhićen.

"Raditi će, do godinu dana na određeno - takva je praksa u HŠ-u, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP", odgovara Miliću Jakupčić.

"Hvala ti Kruno puno", odgovara Milić.

"Nema na čemu", uzvraća Jakupčić.

Milić tvrdi da se kod šefa Šuma samo raspitivao kako je Niko Dujmović, za kojeg je priznao da mu je bliski prijatelj. No, danas je objavljeno da je Milić šefu Šuma poruku poslao na dan kad je Dujmoviću završio pripravnički stav, a Dujmović je dan nakon poruke potpisao novi ugovor u Šumama.

>> Dan nakon što je Milić poslao poruku, njegov prijatelj potpisao ugovor u Šumama

Dujmović: Pišu se neistine

Sada se na Facebooku oglasio i Dujmović. Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Prateći medije proteklih dana, stječe se dojam da sam zaposlen na radno mjesto na kojem radim u Hrvatskim šumama mimo Zakona i na temelju nečijeg zahtjeva te se osjećam dužnim pojasniti činjenice. Radi se o neistinama o mom radnom statusu u Hrvatskim šumama, a koje ujedno dezavuiraju moju struku kao i kvalifikacije i obrazovanje koje sam stekao. 

Agronomski fakultet u Zagrebu upisao sam 2012., preddiplomski smjer Hortikultura. Diplomski smjer voćarstvo upisujem 2015. kojeg završavam u rujnu 2017.

Tražeći otvorene natječaje za posao koji je blizak mojoj struci kojom se namjeravam baviti u svojoj profesionalnoj karijeri,  prijavio sam se između ostalog i na natječaj za radno mjesto u Hrvatskim šumama  u srpnju 2018. te prošao potrebna testiranja i svu proceduru sukladno Zakonu. 

Pripravnički staž za VSS u trajanju od 12 mjeseci obranio sam 10.09.2019 godine. Istog dana, uz pohvale komisije i nadređenih, i moj upit o mom daljnjem radnom statusu, rečeno mi je da me po struci, kvaliteti, odnosu prema radu i vlastitom zalaganju  vide i dalje u HŠ i da ću nastaviti sa svojim radom kod isteka pripravničkog staža. To mi je potom i službeno potvrđeno od nadređenih. Radim na radnom mjestu u R.J Rasadnici Zagreb ,UŠP Zagreb, uz nepromijenjene, jednake radne uvjete i status cijelo vrijeme( isključujući promijene vezane za kolektivni ugovor koje su utjecale na radne uvjete i status svakog zaposlenika HŠ). 

"Milića poznajem dobro, javio sam mu da radim u HŠ"

Ugovor na neodređeno vrijeme dobio sam u srpnju 2021., nakon skoro 2 godine rada na određeno sukladno potrebi i sistematizaciji radnih mjesta u HŠ.
Nisam član ni jedne stranke.

Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ. 

Poruke koje proteklih dana "kruže" u medijima između Marka Milića i tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao. One, kao što je vidljivo iz kronologije događaja, očito nisu utjecale na moj radni put.

Stoga, temeljem brojnih pogrešnih zaključaka u javnom i medijskom prostoru, zamolio bih da se u obzir uzmu činjenice koje obuhvaćaju moj obrazovni, karijerni i profesionalni put, a koji se odvija bez političkog i stranačkog utjecaja.

Niko Dujmović"

Pročitajte više

 

Pročitajte više