Gradi se jedan od najvećih vrtića u Zagrebu

Foto: Grad Zagreb

U naselju Sveta Klara počela je izgradnja istoimenog dječjeg vrtića koji će biti jedan od najvećih gradskih vrtića u Zagrebu, koristit će ga mališani iz naselja s 11.000 stanovnika, a kako kažu iz Gradske uprave, nakon više desetljeća obećavanja bit će izgrađen u ovom mandatu.

Iz zagrebačke Gradske uprave pojasnili su da je taj vrtić jedan od tzv. Projekata 20 ili onih čija se realizacija najavljuje i obećava 20-ak godina - u program kapitalnih ulaganja uvršten je još 2015., na projektnoj dokumentaciji počelo se raditi 2018., no konkretnu realizaciju počela je tek ova Gradska uprava.

"Taj vrtić je jedan od čak 26 projekata izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića za koje ćemo izdvojiti više od 100 milijuna eura kako bismo osigurali univerzalnu dostupnost dječjih vrtića", kazao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Dolenec: Grad Zagreb nikad u povijesti nije gradio toliko vrtića kao danas

Napomenuo je da, uz Svetu Klaru, na području Novog Zagreba Zapad planiraju još tri dječja vrtića - u Podbrežju, u Lučkom i novi zamjenski vrtić u Remetincu, čiji će kapacitet biti veći od postojećeg.

Vrijednost radova i opremanja vrtića u Svetoj Klari je oko 10 milijuna eura, od čega je 7.7 milijuna eura iz zagrebačkog gradskog proračuna, a još 2.3 milijuna eura sufinancira se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

"Grad Zagreb nikad u povijesti nije gradio toliko vrtića kao danas. Do kraja godine očekujemo završetak izgradnje vrtića u Odranskom Obrežu, Ivanjoj Reci i Sesvetskoj Selnici, te temeljem javnog poziva za zakup prostora u privatnom vlasništvu otvorenje vrtića u Sesvetama", istaknula je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Otvorenje vrtića očekuje se u jesen iduće godine

Po završetku radova novi vrtić Sveta Klara, ukupne površine oko 2700 četvornih metara, imat će 12 odgojnih skupina, šest jasličkih i šest vrtićkih, a moći će smjestiti 200-tinjak djece.

U njemu će biti zaposleno 50 djelatnika. Otvorenje vrtića se predviđa u jesen iduće godine.

Pročitajte više

 

Pročitajte više