Johnson & Johnson idući tjedan predstavlja rezultate ispitivanja svoga cjepiva

Foto: EPA

JOHNSON & Johnson idući tjedan očekuje rezultate kliničkih ispitivanja svoga cjepiva za covid-19, objavio je u utorak financijski direktor te američke farmaceutske tvrtke čije je cjepivo naručila i Hrvatska. 

"Planiramo početkom idućeg tjedna izvijestiti o našim rezultatima", rekao je Joseph Wolk za CNBC. 

Tvrtka će tada u SAD-u zatražiti izvanredno odobrenje za svoje cjepivo koje se daje u jednoj dozi i vjerojatno će postati treće odobreno cjepivo u Americi, kazao je Wolk. 

"Sigurni smo po pitanju dostave cjepiva, ispunit ćemo sve naše obaveze"

Dodao je da je treća faza kliničkog ispitivanja, provedena na 45 tisuća ljudi u 80 zemalja, vjerojatno uključivala i one zaražene novim sojevima identificiranima u Južnoj Africi i Brazilu. 

"Vrlo smo sigurni po pitanju dostave cjepiva i ispunit ćemo sve naše obaveze", istaknuo je Wolk. 

Johnson & Johnson se obavezao isporučiti SAD-u 100 milijuna doza do kraja lipnja i EU oko 200 milijuna doza do kraja godine. Hrvatska je od tog proizvođača naručila 900 tisuća doza.

U Europu bi cjepivo trebalo početi stizati u travnju. Američka multinacionalna tvrtka obećala je i 200 milijuna doza za države u razvoju u drugoj polovici godine. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više