Jučer je osuđen zbog ubojstva mladića u Kaštelima. Policija ga danas ne može naći

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

JUČER je Kaštelanin Jozo Čabraja drugi put osuđen za ubojstvo 19-godišnjeg Marina Matijaša. Dobio je 14 godina zatvora, a kako nije došao na objavu presude, sudac Mile Rebić izdao je policiji nalog da ga sprovede u zatvor s obzirom na to da je istražni zatvor za presude iznad pet godina zatvora obavezan, piše Dalmatinski portal.

Policajci su jutros potražili Čabraju na adresi stanovanja, no nisu ga našli pa nisu mogli ni realizirati dovedbeni nalog. Raspisat će internu potragu u sklopu koje će se obavijestiti ustrojbene jedinice Policijske uprave da je Čabraja tražen zbog odlaska u zatvor. 

Ako ni to ne rezultira plodom, sudu će se predložiti raspisivanje tjeralice. 

2014. u Kaštelima ubio mladića

Čabraja je 2014. godine u Kaštelima ispalio hitac iz Makarova te u glavu pogodio Matijaša, s kojim je već imao sukob. Matijaš je sljedeći dan preminuo u splitskoj bolnici, a Čabraja je 2015. osuđen na 13 godina zatvora, no presuda je ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje. 

Kako je istekao maksimalni rok za zadržavanje u pritvoru, pušten je na slobodu.

Teško je ranjen u sukobu 2020., u kojem je ubijen njegov prijatelj Marijo Boljat zvani Pajkić, a na njega je pucano i godinu dana ranije, kako se ispostavilo, po nalogu Matijaševog prijatelja Duje Pivčevića, koji je za njegovu egzekuciju platio 40 tisuća eura. Pivčević je jedan iz zločinačke grupe Željka Rajića koji se nagodio s Uskokom te time priznao inkriminacije.

Pročitajte više

 

Pročitajte više