Jučer na požeško-slavonskim cestama došlo do četiri sudara sa životinjama

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

POŽEŠKO-SLAVONSKA policija jučer je zabilježila čak tri sudara automobila s krupnom divljači te još jedan rano jutros, pa vozače pozivaju da obrate pozornost na životinje na cestama, posebno izvan naselja u jutarnjim i večernjim satima.

U tim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih ljudi, ali su stradale srna i divlja svinja, dok su jedna košuta i jelen nakon naleta automobila ozlijeđeni otišli s mjesta nesreće, potvrdila je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković.

Prvi nalet zabilježen je četvrtak u noći oko 3:05 u mjestu Požeška Koprivnica, kada je 70-godišnjak automobilom marke Mazda, našičkih oznaka, udario u košutu koja je istrčala na cestu.

Istoga dana, oko 16:00, između mjesta Gradište i Bektež, 54-godišnji vozač je Volkswagenom požeških registarskih oznaka udario u jelena.

Samo u ovom mjesecu 28 sudara sa životinjom na cesti

Četiri sata kasnije, oko 19:50, između mjesta Kamenska i Striježevica, 40-godišnji vozač Citroenom zagrebačke registracije udario je u srnu.

Danas u ranim jutarnjim između Kule i Bekteža automobil je naletio na divlju svinju. I tom slučaju životinja je uginula i pronađena je u blizini mjesta nesreće, rekla je glasnogovornica Janković.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske u rujnu ove godine dogodilo se 28 sudara vozila sa životinjom na cesti.

Stoga policija poziva vozače na oprez posebno u jutarnjim i večernjim satima te da prilagode brzinu stanju i uvjetima na kolniku. 

Također, upozoravaju vozače da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači izvan naselja, posebice na dionicama gdje i prometni znakovi upozoravaju na divlje životinje na cesti.

Pročitajte više