Četvero ozlijeđenih u sudaru hitne i auta u Slavoniji

Ilustracija: PIXSELL/Matija Habljak

Jučer oko 11 sati u Suhopolju došlo je do prometne nesreće u kojoj su se sudarili vozilo Hitne pomoći i osobni auto u kojoj su četiri osobe ozlijeđene.

Do prometne nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je radnju pretjecanja vozila kojim je upravljao već vršilo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći na kojemu su u vrijeme obavljanja službenih zadaća bili uključeni svjetlosni znakovi, odnosno plave bljeskalice, navode iz PU virovitičko-podravske.

Vozila sletjela s ceste

Od udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila na prometnoj traci namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera je došlo do slijetanja osobnog automobila u putni jarak i udara u metalnu dvorišnu ogradu, nakon čega je vozilo ostalo zaustavljeno dijelom na nogostupu, a dijelom na zelenoj površini.

Nakon udarca je vozilo hitne pomoći nastavilo nekontrolirano kretanje i sletjelo u putni jarak, ostavši dijelom u putnom jarku, a dijelom na prometnoj traci. U ovoj prometnoj nesreći su lako ozlijeđena oba vozača i dvoje putnika.

Prije tri godine na istom mjestu gotovo ista nesreća

Prije 3 godine se na gotovo istom mjestu dogodila najteža prometna nesreća na području Virovitičko-podravske županije u proteklih nekoliko godina, i to prometna nesreća gotovo po svim karakteristikama identična ovoj prometnoj nesreći, u kojoj su tada 2 osobe smrtno stradale, pa je prava sreća što ova prometna nesreća nije završila sa znatno težim posljedicama.

Da bi omogućili prolaz vozilima s pravom prednosti prolaska, odnosno vozilima hitne pomoći, sanitetskog prijevoza, vatrogasaca, civilne zaštite, policije i dr. kada posebnim uređajima daju svjetlosne ili zvučne signale pješaci su se dužni skloniti sa ceste, a vozači drugih vozila propustiti takva vozila i prema potrebi zaustaviti svoje vozilo dok vozila sa pravom prednosti prolaska ne prođu, podsjetili su iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.