Juričan poslao Ministarstvu: HDZ i BM365 trebaju se spojiti u HDZ365

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL, Index

DARIO JURIČAN Ministarstvu pravosuđa i uprave ponudio je zahtjev za spajanjem HDZ-a i BM365 u HDZ365. Kao razlog navodi sličnost stranaka jer obje podupiru korupciju, nepotizam i krađu.

Njegov zahtjev prenosimo u cijelosti:

"ZAHTJEV ZA PERSONALNU FUZIJU HDZ-a I BM365 U HDZ365

Dario Juričan, kao jedini pretendent na ime Milan Bandić, čiji postupak legalizacije je pred hrvatskim sudovima pred okončanjem - jerbo je Milan Bandić stariji, razgovarajući o visibabama, preminuo, zahtjeva od naslova da se odobri personalna fuzija stranaka HDZ i BM365 u HDZ365, a na osnovu programskih sličnosti i koaliranja:

Obje stranke su u koaliciji u Zagrebu, podupiru korupciju, nepotizam i krađu.

Gradonačelnik Milan Bandić je prerano preminuo i on se na sudu neumorno zalagao i borio protiv korupcije, uveo je u Grad Zagreb čak i priručnik protiv korupcije, a njegovom smrću nestala je zadnja prepreka za fuzijom stranaka koje otvoreno svojim djelima propagiraju kriminal i korupciju.

Budući da hrvatski zakoni ne dopuštaju pravnu mogućnost formalnog spajanja dviju stranaka, spajanje se tehnički provodi kao personalna fuzija, tako da se članovi BM365 učlanjuju u HDZ, koje mijenja ime u HDZ365.

Kako su 16.5.2021. lokalni izbori, molim naslov za hitno djelovanje kako bi se biračima omogućilo da izraze svoje demokratsko pravo biranja najkorumpiranijih.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira"

Pročitajte više