Kadirov i šef Wagnera bijesni: "Sve ove ku*ve treba poslati bose na front"

Foto: Twitter

DVA moćna saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina kritizirala su ruske gubitke u Ukrajini. Ruski gubitak Limana dirnuo je u živce Ramzana Kadirova, čelnika južne ruske republike Čečenije.

Kadirov je u subotu sugerirao da bi Rusija trebala razmotriti korištenje malog taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini kao odgovor na gubitak. "Nepotizam u vojsci neće voditi ničemu dobrom", rekao je Kadirov dodajući da bi zapovjedniku ruskih snaga u tom području trebalo oduzeti odlikovanja i poslati ga na prvu crtu bojišnice s oružjem da "krvlju spere svoju sramotu".

"Ne znam o čemu ministarstvo obrane izvještava vrhovnog zapovjednika (Putina), ali po mom mišljenju, treba poduzeti drastičnije mjere", rekao je Kadirov.

Osnivač Wagnerove skupine plaćenika Jevgenij Prigožin čestitao je čečenskom vođi. "Ramzane, ti si zakon, čovječe!" "Sve ove ku*ve treba poslati bose na front s automatskim puškama", dodao je Prigožin.

Na pitanje treba li njegove riječi smatrati kritikom ministarstva obrane, Prigožin je odgovorio ironijom: "Bože sačuvaj." "Ove izjave nisu kritika, već samo izraz ljubavi i potpore", rekao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više