Kajin u drugom krugu u Buzetu, izbacio IDS

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

DUGOGODIŠNJI politički akter i trenutno kandidat SDP-a za gradonačelnika Buzeta Damir Kajin u prvom je krugu izbora porazio svoje suparnike, nezavisnog kandidata Deana Prodana i IDS-ovu kandidatkinju Anu Pernić.

Kajin je osvojio 39 posto glasova. Prodan ih ima gotovo 33 posto, a IDS-ovka Pernić 26 posto.

"Nisam zadovoljan, ja se nisam borio protiv IDS-a, borim se za bolje Buzeta i to je moja jedina preokupacija. U ovoj utakmici nema pobjednika i nema poraženih. Idemo svi zajedno dalje. Buzet nije ni IDS, koji sam ja stvarao, ni Damir Kajin, a niti neka treća nezavisna lista. Mi smo svi Buzet", kazao je Kajin sinoć za Glas Istre.

Gradsko vijeće bi moglo biti problem

Kajin ne sumnja da će pobjedu osigurati u drugom krugu, no zadržava skepsu po pitanju gradskog vijeća.

"Znam da ću dobiti izbore u drugom krugu, ali treba posložiti Gradsko vijeće, što može biti puno teže. Svi oko mene slave, svi su sretni i zadovoljni, jedino sam ja zabrinut. Ne zbog izbora u drugom krugu, nego zbog toga kako ćemo Buzetu ponuditi budućnost koju ovaj grad zaslužuje i koju je imao ranih devedesetih godina dok sam ja bio saborski zastupnik", rekao je.

Rezultat na listama za Gradsko vijeće je ipak nešto drukčiji, gdje se ispred IDS-a, osim SDP-ovog Kajina na drugom mjestu, našla upravo nezavisna lista Gorana Prodana, koja je dobila najviše glasova. Pitanje koalicija u Gradskom vijeću otkriva se samo po sebi, a Kajin kaže da po tom pitanju nije isključiv.

"Gradonačelnik bez stabilnog vijeća ne može upravljati sustavom tako da može zadovoljiti interese svojih građana. Nisam isključiv po pitanju suradnje, gradu Buzetu treba evolucija, a županiji revolucija. Potreban je svebuzetski konsenzus da pokrenemo ovaj grad. Ja znam jednu stvar, a to je da za ovaj grad više od nezavisne liste i od IDS-a mogu učiniti ja", rekao je.

Pročitajte više