Kalinić: Nisam rekao da je Bandiću pozlilo u restoranu, nego vanka

Foto: Pixsell/Borna Filic

ZAGREBAČKI gradonačelnik i višestruki USKOK-ov optuženik Milan Bandić umro je sinoć od srčanog udara. Prije toga mu je pozlilo.

No ono što i dalje nije poznato je gdje je Bandiću točno pozlilo. Iz Grada Zagreba su u 1:53 ujutro medijima poslali priopćenje u kojem te informacije nije bilo.

"U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić", priopćio je Grad kasno sinoć.

Bandiću je pozlilo jučer kasno navečer te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno.

> Zašto Bandića Hitna nije prevezla u najbližu bolnicu?

Bandić je stanovao u Bužanovoj ulici, kojoj je najbliža bolnica KB Merkur, međutim, odvezen je u KB Sveti Duh na drugom kraju grada. Usput budi rečeno, i KBC Zagreb bliži je Bužanovoj od Svetog Duha.

Danas je Nacional prenio izjavu Pavla Kalinića, šefa gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama i jednog od najbližih Bandićevih suradnika, u kojoj kaže da je Bandiću pozlilo u jednom zagrebačkom restoranu.

Nacional: Kalinić nam je potvrdio da je Bandiću pozlilo u jednom zagrebačkom restoranu 

"Milanu Bandiću pozlilo je oko 23 i 30 u jednom zagrebačkom restoranu, nakon čega je prebačen u bolnicu Sveti Duh, potvrdio je za nacional.hr Pavle Kalinić", stoji u vijesti koju je objavio Nacional.

S obzirom na to da su restorani zatvoreni zbog epidemije koronavirusa, nameće se pitanje kako je moguće da je Bandić bio u restoranu kad mu je pozlilo.

Kalinić za Index: Nisam to rekao

Zato smo nazvali Pavla Kalinića, koji je u razgovoru za Index ustvrdio kako nije rekao da je Bandiću pozlilo u jednom zagrebačkom restoranu.

"Nisam to rekao", rekao nam je Kalinić na početku razgovora pa nastavio: "Čim sam čuo da mu je pozlilo, odjurio sam u bolnicu, nisam ni stigao do nje, a već su mi javili da je umro. Odmah sam krenuo k njegovoj ženi. Nisam htio da se dogodi ono što se nedavno dogodilo kad je sin pokojnog Zlatka Saračevića saznao iz medija da mu je otac preminuo."

Kalinić za Index: Ne znam više što sam rekao, a što nisam

Pitali smo još jednom - znači li to da demantira ono što Nacional tvrdi da im je rekao. "Ne znam više što sam rekao, a što nisam. Oka nisam sklopio. Da sad sjednem na klupu, odmah bih zaspao", rekao nam je na kraju.

"Rekao sam da je Bandić bio vanka, u kući kod jednog prijatelja"

 Kalinić nas je nakon objave ovog članka još jednom nazvao, ustvrdivši da ga je nazvala novinarka Nacionala te mu se ispričala zbog krivog prenošenja izjave o mjestu gdje je Bandiću pozlilo.

"Rekao sam da je Bandić bio vanka, u kući kod jednog prijatelja doma, nakon čega je prebačen u bolnicu Sveti Duh", stoji sada  u ispravljenoj verziji članka na Nacional.hr.

Pročitajte više