Kanadska policija ubila dvojicu napadača u pucnjavi u banci, 6 policajaca ozlijeđeno

Foto: Profimedia

KANADSKA policija ubila je dvojicu muškaraca tijekom pucnjave u banci u Britanskoj Kolumbiji u kojoj je šest policajaca ozlijeđeno, a obližnje kuće evakuirane su nakon otkrića moguće eksplozivne naprave, priopćila je policija. 

Članovi tima za hitne slučajeve stigli su na mjesto događaja u Montrealsku banku u Saanichu na otoku Vancouveru, u blizini granice s američkom državom Washington, priopćila je policija.

"Ovo je i dalje incident u tijeku s velikom nazočnošću policije na tom području", navodi se u priopćenju koje je objavila policija u Saanichu na svojoj internetskoj stranici.

Moguća bomba u autu

"Kuće i poslovni objekti u neposrednoj blizini mjesta incidenta evakuirani su zbog prisutnosti potencijalne eksplozivne naprave u vozilu povezanom s osumnjičenima."

Osumnjičeni su bili "teško naoružani", a prva izvješća sugeriraju da su nosili pancirke, rekao je šef policije u Saanichu Dean Duthie na konferenciji za novinare dodavši da nema više informacija o njima.

Šestero policajaca prevezeno je u bolnicu s prostrijelnim ranama.

"U ovom trenutku očekujemo da će neki policajci biti pušteni nakon što im se pruži pomoć, dok su drugi zadobili vrlo teške ozljede i odvedeni su na operaciju", rekao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više