Kanađanin optužen za ubojstvo četiri pripadnice plemena

Rebecca Contois Foto: Darryl Contois

POLICIJA u gradu Winnipegu optužila je Kanađanina, koji je već optužen za ubojstvo jedne žene, za još tri takva slučaja. U svibnju je policija optužila 35-godišnjeg muškarca za ubojstvo 24-godišnje Rebecce Contois, a jučer za još tri druga ubojstva. Sve žrtve su bile pripadnice lokalnih plemena.

Jeremy Skibicki iz Winnipega uhićen je 18. svibnja zbog ubojstva Contois, pripadnice plemenske zajednice O-Chi-Chak-Ko-Sipi First Nation u pokrajini Manitoba. Šef policije Danny Smyth rekao je kako je "uvijek uznemirujuće istraživati serijska ubojstva" , dodajući da su ovi zločini posebno osjetljivi jer se radi o domorotkinjama.

Ostaci otkriveni u kontejneru

Policija još nije identificirala četvrtu žrtvu. Pozvala je građane da se jave u slučaju da su im dostupne neke informacije te objavila fotografije zimske jakne žrtve. Dodala je kako je neidentificirana žrtva u 20-im godinama i također pripadnica plemena, piše BBC.

Tijela druge dvije žrtve, Harris i Myran, još nisu pronađena. Posmrtni ostaci Cantois otkriveni su 16. svibnja u kontejneru u Winnipegu. Nacionalna istraga o ubijenim i nestalim domorotkinjama otkrila je da je između 1980. i 2012. oko 1200 pripadnica plemena u Kanadi ubijeno ili nestalo. Neki smatraju da je broj veći.

Pročitajte više