Kaos u Zagrebu zbog radova u Škorpikovoj, evo što predlaže HSLS

Foto: Igor Kralj/Pixsell

ZAGREBAČKI HSLS je Gradskoj upravi predložio privremeno usmjeravanje prometa za osobna vozila kroz pothodnik ispod Aleje Bologne u smjeru Ulice Dubravica kao i ispod prijelaza preko potoka u Podsusedu, čime bi se smanjio prometni kolaps zbog radova koji su u tijeku.

 

Iako su ti pothodnici ograničene širine, postavljanjem odgovarajuće privremene prometne signalizacije može se uspostaviti naizmjenični promet, što bi znatno pridonijelo smanjenju prometnog kolapsa i gužvi za Zagrepčane na zapadu grada, poručili su predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić i gradski zastupnik Kristijan Jelić na konferenciji za novinare koju su održali zbog radova na podvožnjaku u Škorpikovoj ulici te posljedične zagušenosti prometa. 

Kažu kako je podvožnjak Aleja Bologna - Škorpikova više od 10 godina zagrebački prometni problem povezan s nerješavanjem pitanja odvodnje oborinskih voda, zbog čega svaka jača kiša taj podvožnjak pretvori u jezero.

"Zbog toga se stanovnici zapadnog dijela grada iza podvožnjaka u Škorpikovoj i Zaprešića često nađu u stanju elementarne nepogode jer u takvim slučajevima do građana Podsuseda ne mogu doći ni kola hitne pomoći. Nažalost, Gradska uprava nikad se nije adekvatno pozabavila tim problemom", kažu zagrebački HSLS-ovci.

Pakao u kolonama

Klasić ističe kako nije prihvatljiva poruka gradske vlasti da se građani trebaju strpjeti do 22. srpnja, kada će se radovi završiti, jer svakodnevno prolaze pakao čekajući u kolonama. 

HSLS-ovci od Gradske uprave očekuju da u prioritetne planove uvrsti izgradnju podvožnjaka na istoku grada kod Trnave, podvožnjaka kod Gajnica na zapadu grada te mosta preko Save u produžetku Zagrebačke ulice.

Pročitajte više

 

Pročitajte više