Kardinal Bozanić primio štićenike Caritasove Kuće sv. Franje

Foto: Hina

ZAGREBAČKI nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, susreo se na Kaptolu uoči blagdana svetog Nikole sa štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Štićenici Caritasove Kuće sv. Franje stigli su u pratnji predsjednika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (CZN), mons. Zlatka Korena, ravnateljice CZN-a, sestre Jelene Lončar, voditeljice Kuće Ivane Vincek Kovačić te odgojitelja.

Sestra Jelena Lončar zahvalila je kardinalu Bozaniću na njegovoj molitvi i podršci radu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, rekavši kako je "bilo teško izabrati one koji će doći jer su se svi htjeli susresti s kardinalom". Naglasila je kako se svi koji su uključeni u brigu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi nastoje o njima predano skrbiti kako bi im pružili ljubav i pažnju koja im nedostaje.

Voditeljica Kuće sv. Franje u Vugrovcu Ivana Vincek Kovačić zahvalila je kardinalu Bozaniću što je u listopadu nazočio proslavi 50. obljetnici rada Kuće sv. Franje. Štićenici Kuće darovali su kardinalu prigodne poklone koje su sami izradili. Kardinal Bozanić zahvalio je na darovima, a potom ih je upoznao s likom blaženoga Alojzija Stepinca rekavši kako nam on služi kao primjer kako se možemo Bogu svidjeti.

Uoči blagdana sv. Nikole biskupa kardinal Bozanić je djeci darovao krunice i slatkiše, priopćio je uz ostalo Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Pročitajte više