Karlovački taksist dirao putnicu po grudima i nogama. Kažnjen s 3300 kuna

Ilustracija: EPA

VUKOVARSKI Županijski sud, kao drugostupanjski, potvrdio je presudu Općinskog suda u Karlovcu vozaču taksija koji je putnicu koju je vozio dirao po grudima i nogama. Kako piše KAportal, karlovački sud je taksista osudio na novčanu kaznu od 40 njegovih dnevnih dohodaka, odnosno na 3333.20 kuna.

Djevojka koju je vozio iz večernjeg izlaska iznijela je ozbiljne optužbe protiv karlovačkog taksista. Rekla je da je u taksi marke Mercedes ušla s njoj nepoznatim mladićem, kojega je taksist prvo odvezao na Jelaše, što je smatrala čudnim.

"Više puta sam mu rekla da me prestane dirati i zaustavi vozilo, nije to učinio"

"U jednom trenutku je optuženi počeo usporavati, stavio je ruku na moje lijevo koljeno, na što sam je ja maknula, a on je ponovno stavio ruku na moje koljeno. Tada sam mu rekla da me je strah i da se ne osjećam sigurnom, a on je odgovorio da se ne trebam bojati.

Nakon toga je zavukao ruku ispod moje haljine od koljena prema gore, uhvatio me je za grudi. Ja sam ga cijelo vrijeme odgurivala, ali on nije na to reagirao. U više navrata rekla sam mu da me prestane dirati te da zaustavi vozilo, no on to nije učinio", ispričala je djevojka.

Sve je trajalo desetak minuta, a po dolasku pred njezinu kuću taksist joj nije naplatio vožnju. Djevojka je bila u šoku te se po dolasku u kuću obratila roditeljima i nazvala dečka. U ponedjeljak je otišla na policiju i prijavila taksista jer nije željela da se isto dogodi nekom drugom, ispričala je na sudu, piše KAportal.

Sud nije uvažio taksistovu žalbu

Karlovački sud je presudio u korist žrtve jer je zaključio da djevojka govori istinu jer je "jasno i konkretno" iznosila svoje iskaze.

Na to se žalio taksistov odvjetnik Nenad Mamula. On se žalio "zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, pogrešne primjene materijalnog prava i odluke o troškovima postupka, s prijedlogom da nadležni županijski sud prihvati žalbu, ukine pobijanu presudu i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje". Županijski sud je odbio žalbu.

"Optuženik nije u pravu kada tvrdi da se optužba temelji na izjavi oštećene kao i da eventualno diranje oštećene preko odjeće po nozi i grudima ne predstavlja kazneno djelo bludnih radnji, jer iste nisu poduzete uz uporabu sile ili prijetnje prema oštećenici.

Olakotna i otegotna okolnost

Kako u slučaju nije sporno da je optuženik kao vozač taksi vozila oštećenicu, mlađe životne dobi, dirao i pipao po tijelu, pravilan je zaključak prvostupanjskog suda da takvo ponašanje u objektivnom pogledu predstavlja bludnu radnju koju je optuženik poduzeo radi zadovoljavanja, odnosno pobuđivanja vlastite pohote, čime je ostvarena je subjektivna strana pojma bludne radnje", tvrdi Županijski sud.

Prvostupanjski sud je optuženiku kao olakotnu okolnost uzeo činjenicu da je dosad neosuđivan, a otegotnim je ocijenio to što je kazneno djelo počinio kao osoba starije životne dobi prema oštećenici koja je osoba mlađe životne dobi te što je iskoristio povjerenje koje je djevojka kao korisnica usluge imala prema njemu kao taksistu, piše KAportal.

Pročitajte više