KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ovo je Snježana. Zbog korone je u tri dana pokopala supruga, majku, brata i svekrvu

SNJEŽANA MATIĆ žena je iz Karlovca koja je zbog koronavirusa ostala bez muža, majke, brata i svekrve. Svi su umrli od korone. Pokopala ih je u tri dana, jedno za drugim.

"Bili smo u Slunju kod mame i braće. Brat se loše osjećao. Kao imao je gripu, nahladio se, bude on sebi kuhao čajeve... Mi smo bili tu subotu tamo i ništa, sve je bilo okej. On je kašljucao. Kad smo došli doma treći dan, i suprug je dobio temperaturu", rekla je Snježana u razgovoru za RTL-ovu Potragu.

Testovi su bili pozitivni. Već u ponedjeljak brat Mirko završio je u karlovačkoj bolnici, dva dana kasnije i suprug Robert. U međuvremenu se razboljela i Snježanina majka Roza. Imala je 92 godine. Nakon nje i svekrva Barbara koja je bila u osamdesetoj godini.

Suprug nije vjerovao u koronu

"Ni mama ni svekrva nikud iz kuće nisu izlazile. U to vrijeme je skoro cijelo selo bilo zaraženo. Robert je baš imao simptome gripe. Kosti su ga boljele, imao je temperaturu, pio je lijekove za skidanje temperature. Ništa nije pomoglo... On je tako teško disao, nije mogao doći do sobe da se ne uspuše. Par minuta nije mogao doći k sebi i nije vjerovao u koronu. Rekao je da ima gripu", nastavila je Snježana.

Ipak je odlučila zvati Hitnu. Roberta su odvezli u bolnicu, tada ga je zadnji put vidjela. U međuvremenu su se čuli telefonom, vjerovala je da će preživjeti. Imao je samo 53 godine. U ratu je stao na minu i ostao bez noge. Od tada je živio s protezom, zdrav, tvrdi Snježana, nikad nije imao problema sa srcem ili tlakom.

"Poslala sam mu naočale da može vidjeti. Sve je išlo na bolje. Stvarno je bio šok kad su mi javili da je umro. Imam osjećaj da će on sad kroz vrata doći i nešto reći..."

Teško je to podnijela, a onda se zaredalo. U par dana, s istog broja, zvali su iz bolnice još tri puta.

Ne može spavati, samo sjedi i razmišlja

"U 12 je umrla mama, navečer su mi javili za brata. U jednom danu njih dvoje i sutradan svekrva", otkrila je Snježana u RTL-ovoj Potrazi. Još uvijek ne zna kako je sve to preživjela. Od njihove smrti nije prošlo ni mjesec dana.

Za razliku od ostatka obitelji, ona se nije zarazila. Žao joj je što se od svojih najmilijih nije mogla oprostiti. Nije ih mogla vidjeti čak ni na sprovodu.

Pročitajte više