Kasparov prozvao Muska, a ovaj mu odgovorio: Što si ti napravio osim što si tvitao?

Foto: EPA

KORISNICI Twittera, među njima i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, kritizirali su najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska nakon što je dao svoje prijedloge za mir u Ukrajini. Musk je u ponedjeljak pitao korisnike te društvene mreže da glasaju o njegovom prijedlogu za mir u Ukrajini. 

Milijarder rođen u Južnoafričkoj Republici predložio je ponavljanje glasanja u regijama koje je Moskva anektirala, ovaj put uz nadzor Ujedinjenih naroda, nakon čega bi se Rusija povukla u slučaju negativnog rezultata. Musk je predložio i da Krim formalno postane dio Rusije, "kao što je bio od 1783." do "greške" sovjetskog čelnika Nikite Hruščova. U spornoj objavi pozvao je i na opskrbu Krima vodom te na neutralni status Ukrajine. 

Zakačio se s Kasparovim

Muska je napao legendarni ruski šahist, protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina s hrvatskom adresom Gari Kasparov. "Ovo je moralni idiotizam, ponavljanje propagande Kremlja, izdaja ukrajinske hrabrosti i žrtve", napisao je šahist. 

Musk mu je odgovorio kako je on Ukrajini "dao Starlink i pritom izgubio 80 milijuna dolara, a sebe i SpaceX stavio pod ozbiljan rizik ruskog kibernetskog napada", referirajući se na svoj sustav satelita koji je Kijevu olakšao komunikaciju te na svoju tvrtku koja nudi i razvija svemirsko putovanje. "Što si ti napravio osim što si tvitao", pitao je milijarder Kasparova. 

Pročitajte više