Katolibani na Dolcu fizički napali bubnjare. Lomili štapiće, nogama udarali bubnjeve

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na platou zagrebačke tržnice Dolac večeras je došlo do incidenta kada je grupa muškaraca, koji sami sebe vjerojatno smatraju vjernicima, fizički napala bubnjarsku skupinu "Zli bubnjari".

Bubnjari koji inače sudjeluju na raznim manifestacijama zasvirali su na Dolcu, no ubrzo je do njih dotrčala grupa muškaraca s prostora ispred katedrale, gdje se održavala misa povodom dana Grada Zagreba odnosno svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, koju katolici smatraju zaštitnicom Zagreba.

Na Dolcu su nastupale sekcije Studentskog kulturno-umjetničkog društva Ivan Goran Kovačić i "Zli bubnjari". No na to je podivljao dio muškaraca s mise koji, čini se, svojataju cijeli uži centar grada jer oni imaju misu ispred katedrale. 

"Vjernici" urlali i bubnjare gurali, lomili im štapiće, nogama udarali bubnjeve...

Muškarci su, naime, počeli urlati na bubnjare da provociraju i naređivati im da "šute jer je dan Grada", a onda je dio iz skupine muškaraca i fizički krenuo na njih. 

Bubnjare su gurali, lomili im bubnjarske štapiće i nogama udarali bubnjeve.

Kako se može vidjeti na fotografijama, na mjestu incidenta bio je jedan policajac, no to nije spriječilo divljanje muškaraca. 

Index je zagrebačku policiju upitao o tome što su poduzeli vezano uz fizički napad na Dolcu i njihov ćemo odgovor objaviti kada ga dobijemo. 

Pogledajte slike

Pogledajte fotografije incidenta.

 

Pročitajte više