Keleminec danima divlja po Srbu. Sad je uhićen i otjeran

Video: A-HSP

DRAŽEN KELEMINEC, čelnik Autohtone - Hrvatske stranke prava, a koja je najpoznatija po postrojavanjima u crnih košuljama uz izvikivanje pozdrava "Za dom spremni" te po paljenju srpskog tjednika Novosti, dospio je ponovno u javnost nakon incidenata u Srbu.

U tom se mjestu sutra obilježava Dan ustanka, koji organizira Srpsko narodno vijeće. SNV je danas održao presicu, a Keleminčev boravak u Srbu okarakterizirali su kao nezapamćeno divljanje filoustaša. Milorad Pupovac je rekao da Keleminec već danima uznemirava stanovnike Srba, da je istaknuo ustaška obilježja, da mokri po Srbu i da pušta pse na mještane.

Keleminec dvaput uhićen, danas je ispraćen iz Srba

Kako smo doznali, Keleminec već danima divlja u Srbu i dvaput je uhićen. U jednom navratu uhićene su osobe koje su provocirali njega. Na kraju svega Keleminec je danas izbačen iz Srba. 

 

Krenimo redom.

Došao u Srb i postavio kamp-kućicu, već u petak je remetio javni red i mir i vrijeđao policajce

Keleminec je prvi okršaj s policijom u Srbu imao u petak, dakle prije tri dana, nakon što je kamperom stigao u mjesto uoči obilježavanja Dana ustanka naroda Like, na kojoj se u funkciji prosvjednika protiv tog obilježavanja pojavljuje svake godine.

Prema policijskoj prijavi, već je u petak remetio javni red i mir. Uz to je i vrijeđao i omalovažavao policajce. Policija ga je privela i prijavila po članku 13. Zakona o prekršajima. Keleminec je završio na Prekršajnom sudu, no iako se tražila mjera opreza udaljenja iz Srba, sud mu je nije odredio.

Pokušao se i zapaliti

Zanimljivo je i da se Keleminec u jednom trenutku polio tekućinom i pokušavao zapaliti upaljač, no u tome su ga spriječili policajci. Došla je hitna, ali nije zadržan ni na kakvom liječenju, nego je pušten.

U noći sa subotu na nedjelju muškarci došli provocirati Keleminca, privedeni su

Drugi incident se dogodio u noći sa subote na nedjelju. U 3:30 do kampera autom dolaze četiri muškarca, od kojih su neki srpski državljani. Neslužbeno doznajemo da se radi o mlađim Srbima koji žive u Srbiji, ali su porijeklom iz ovog kraja, u koji dolaze ljeti. Uperili su svjetla u Keleminčev kamper i počeli trubiti. Kelemincu i njegovom prijatelju vikali su: "Pi*ke, pi*ke!" Kako je zbog Keleminca policija bila u blizini, odmah je reagirala. Keleminec, koji je sve snimao, za to je vrijeme vikao, između ostalog, i: "Iz Beograda su došli, je*em im mater", no prema njemu policajac nije postupao.

Policija je pokušala provjeriti identitet, ali nisu uspjeli jer nisu imali dokumente, pa su ih priveli na kriminalističku obradu. Utvrđeno je da je jedan od njih, 30-godišnjak, trubio usred noći pred Keleminčevom kampericom, a da je drugi, 28-godišnjak, iz auta vikao na Keleminca. 30-godišnjak je kao vozač auta prijavljen i za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, a, kako smo doznali, radilo se o 1.16 promila alkohola u krvi. 

Novi sukob s Kelemincem i prijateljem pola sata nakon prvog

Vrlo su brzo muškarci pušteni s policijske obrade (naknadno je policija spomenutu dvojicu prijavila zbog prvog obračuna s Kelemincem), no pola sata nakon prvog sukoba imali su novi obračun s Kelemincem i njegovim prijateljem. 

U Zagrebačkoj ulici u Srbu 30-godišnjak, jedan od dvojice muškaraca koji nisu prijavljeni u prvom incidentu, u prolazu je ramenom odgurnuo Keleminčevog prijatelja, inače 77-godišnjaka. Policajac je odmah reagirao i spriječio nastavak sukoba. 30-godišnjak je onda uhićen i priveden na Prekršajni sud. Sva trojica muškaraca koja su se sukobila s Kelemincem i njegovim prijateljem proglašena su krivima i kažnjena novčano, a 30-godišnjaku koji je ramenom odgurnuo Keleminčevog prijatelja određena je mjera opreza kojom mu je propisano da se 77-godišnjaku ne smije približavati. 

Kelemincu nije bila izrečena mjera opreza

Kako smo rekli, dan i pol ranije Kelemincu, koji je remetio javni red i mir, vrijeđao policajce i prijetio da će se zapaliti, sud nije izrekao mjeru opreza. Da jest, cirkusa u Srbu vjerojatno ne bi bilo, a policija ne bi još tri puta morala intervenirati vezano za Keleminca. 

Keleminec jutros s trojicom prijatelja ponovno uhićen, pružao je pasivan otpor

Treća se intervencija dogodila jutros. Policajci Postaje granične policije Gračac u 10 sati prišli su Kelemincu i njegovim četirima prijateljima. Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, izdali su im naredbu da se raziđu s mjesta na kojem borave s kamperom, na što se jedna muška osoba udaljila, dok su se četiri muškarca, među kojima i Keleminec, oglušila na njihovu naredbu. Pružali su pasivan otpor, pa su policajci nad njima upotrijebili sredstva prisile i tjelesnu snagu, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije. 

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv sve četvorice nadležnom sudu podneseni su optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 23. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a riječ je o oglušivanju na policijsku zapovijed da se raziđu.

Keleminec se u videu žali da je izbačen iz Srba po nalogu Pupovca

Također, zbog boravka s kamper-vozilom na površini koja nije namijenjena za kampiranje policija je podnijela izvješće nadležnom državnom inspektoratu. Kako doznajemo, inspektorat zasad šuti, a iz Općine su rekli da pitanje kampera nije u njihovoj nadležnosti.

Policija je Keleminca i prijatelje prepratila iz Srba. Keleminec je u jednom od svojih videouradaka rekao da se javlja s izlaza u Srb te da ga je tamo dovela interventna policija. Ustvrdio je da je iz Srba izbačen po nalogu Pupovca. 

 

Nakon što je prvo kamp-kućica koju je dobrovoljno odvezao njegov prijatelj prepraćena na izlaz iz Srba, a onda i on s uhićenim prijateljima, Keleminec je, kako doznajemo, ipak odlučio napustiti šire područje oko Srba.

Pročitajte više