Kerum piše za Index: Dajte glas meni i završimo s političkim eksperimentima

Retro fotka Željka Keruma FOTO: Obiteljski album

Index je po anketi vodećim kandidatima ponudio da napišu tekst u kojem bi obrazložili zašto bi Splićani trebali glasati baš za njih... Tekstove ćemo objavljivati redom kojim smo ih dobili.

DRAGI prijatelji, Splićanke i Splićani, Split stagnira.

Izgubili smo osam godina u mandatima dvojice posebno neuspješnih gradonačelnika.

U mom prvom mandatu gradonačelnika vidjeli ste što sam sve napravio, koliko znam i koliko mogu te koliko mi je stalo do našega grada.

I svoja prijašnja izborna obećanja sam ostvario

Iza mene su ostala djela, a ne nerealizirana prazna obećanja. Zapadna obala, dječji vrtići, besplatni udžbenici, bonovi za penzionere, spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, križ na Marjanu… i da ne nabrajam dalje, jer sam sa svojim suradnicima uspio napraviti zaista mnogo i realizirao svoja dana izborna obećanja.

Želim istaknuti da sam sve te uspjehe i projekte ostvario kao gradonačelnik volonter, te za svoj rad nisam primao plaću tijekom cijeloga mandata. Tako nešto nezapamćeno je na ovim prostorima kao i činjenica da sam davao novac penzionerima iz vlastitih sredstava koja sam primao za političko djelovanje.

Novi kvart Split 4 bit će najvažniji projekt

Pomoć starijima je moja i naša zajednička obaveza jer su te generacije Grad Split i sve nas zadužile svojim radom tijekom života te imaju pravo na dostojanstven život u trećoj životnoj dobi. Vremena za gubljenje više nemamo. Grad Split moramo pokrenuti i to odmah. U svom novom mandatu na mjestu gradonačelnika Splita planiram puno toga.

Najbitniji projekt bit će mi Split 4, novi planski kvart s kompletnom infrastrukturom sa stanovima za mlade obitelji, ali i sve one koji nisu uspjeli riješili stambeno pitanje po povoljnim cijenama. Planiram i dovršiti gradske prometnice bitne za grad, kao što su Bračka, Vukovarska, Manđerova, Zajčeva, Zagorski put i most na Mertojaku. Ima toga još, ali ne stignem ni nabrojati koliko su prometnih problema nagomilale prošle gradske vlasti.

Moramo konačno riješiti i problem s odlaganjem otpada te ubrzati sve procedure za rješavanje potrebne infrastrukture u najkraćim rokovima. Otvorit ću još dječjih vrtića tako da niti jedno dijete ne ostane neupisano u vrtić, i to već u prvim mjesecima mandata.

Pozivam sve vas da u nedjelju izađete na izbore i date glas meni kao kandidatu za gradonačelnika, uspješnom gradonačelniku u svom prvom mandatu, ali i mojoj listi za Gradsko vijeće.

Završimo napokon s političkim eksperimentima u Splitu i dajte glas nekom tko je provjeren, za koga znate da želi, može i hoće.

Pročitajte više