Kerumovo zemljište u Drnišu predano u vlasništvo njegovom suradniku

Foto: FaH

Trgovački sud u Splitu je više od 3000 četvornih metara zemljišta Keruma d.o.o u Drnišu predao u posjed i u vlasništvo tvrtki Lazina d.o.o koju vodi Kerumov dugogodišnji suradnik Tomislav Režić te je naložio brisanje svih dosadašnjih prava i tereta na tim nekretninama.

Sudska odluka uslijedila nakon rješenja u svibnju kojim se od 64.379 eura dobivenih od prodaje drniškog zemljišta Keruma d.o.o u stečaju djelomično prebija tražbina njegovog razlučnog vjerovnika - tvrtke Lazina d.o.o

Režić je Kerumov dugogodišnji suradnik

Dvije parcele ukupne površine 3340 četvornih metara krajem travnja bile su dosuđene Režićevoj tvrtki, da bi kasnijom odlukom djelomična tražbina njegove tvrtke od 57.224 eura bila prebijena s iznosom kupovnine.

Tvrtka Tomislava Režića, člana uprave i nadzornih odbora više tvrtki povezanih s Kerumom d.o.o, uplatila je u postupku dražbovanja jamčevinu od 8.583 eura te je sudskim rješenjem bila oslobođena plaćanja kupovnine. 

Lazina d.o.o registrirana je na istoj adresi kao i Kerum d.o.o u stečaju – Zrinjsko-Frankopanska 68. u Splitu.

U sudskim rješenjima navodila su se i izvješća stečajne upraviteljice Keruma d.o.o u kojima je bila navedena procijenjena vrijednost Kerumove imovine koja još nije prodana te očekivana vrijednost unovčenja u visini od 202.669 eura. U preostaloj stečajnoj masi unovčena imovina – nekretnine u Drnišu sudjelovale su s 31,8 posto.

Kerumov stečaj

Posljednja ročišta i sudske odluke uslijedile su i nakon rješenja kojim se zemljište Keruma d.o.o u stečaju u Lori dosudilo njegovoj supruzi – ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum koja je na javnoj dražbi za tu nekretninu ponudila 13.692 eura, odnosno desetinu procijenjene vrijednosti.

Prodaja je uslijedila nakon što je stečajna upraviteljica Keruma d.o.o lani u rujnu predložila Trgovačkom sudu u Splitu donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od nešto više od 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti od 136.928 eura.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo predložila je prodaju te nekretnine uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknula da je na navedenom zemljištu bilo upisano i razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o, kojoj je, pak, direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.