Kim Jong-un pušio dok je kritizirao dužnosnike zbog stanja s covidom

Screenshot: Sky News

KIM JONG-UN korio je vladine dužnosnike zbog neprimjerenog i internog odgovora Sjeverne Koreje na epidemiju koronavirusa, izvijestili su državni mediji. Mediji su pustili snimku sastanka vladajuće Radničke stranke na kojoj Kim Jong-un grdi dužnosnike i govori da je odgovor države na virus nezreo i da će zato biti teže zauzdati virus, prenosi Sky News.

Dok ih je korio, Kim Jong-un je pušio cigaretu. Sjevernokorejski mediji izvijestili su da se tijekom stranačkog sastanka također razgovaralo o tome da se zemlja ipak može uspješno boriti protiv virusa i spriječiti širenje daljnje epidemije. 

Korona velik problem u Sjevernoj Koreji

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je otkrila covid slučajeve prošlog tjedna i otada prijavila 1.72 milijuna pacijenata sa simptomima. U utorak navečer prijavili su 62 smrtna slučaja.

Po pitanju koronavirusa Sjeverna Koreja ima nekoliko problema - nemaju cjepivo, nemaju antivirusne lijekove koji su se drugdje koristili za liječenje covida te imaju pothranjeno stanovništvo slabog imuniteta. Zbog virusa Sjeverna Koreja je mobilizirala svoje oružane snage za sustav dostave lijekova od 24 sata. U to je uključeno i 3000 pripadnika vojno-medicinskog osoblja.

Južna Koreja je ponudila Sjevernoj Koreji medicinske potrepštine, cjepiva, maske i pribor za testiranje te tehničku suradnju, ali odgovor Pjongjanga nije stigao. 

Pročitajte više