Kiša pomogla dubrovačkim vatrogascima, požar kod Slanog lokaliziran

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

ZAPOVJEDNIK Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje Ivo Franušić izjavio je popodne Hini da je lokaliziran požar na brdu Naprobiću kod Slanog, pri čemu je vatrogascima pomogla i kiša, ali da požar još nije ugašen.

Franušić je dodao da je riječ o dugoj vatrenoj liniji na nepristupačnom terenu.

Dio vatrogasaca poslan kući

"Dio vatrogasaca smo poslali kući, a ostala je ekipa koja će nadzirati požarište. Imamo puno rubova koje treba ugaziti vatrogasna čizma i politi vodom", izjavio je Franušić.

Požar je u utorak planuo na dva mjesta nakon grmljavinskog nevremena, a vatrogasci su ga pokušavali, uz kopnene snage, ugasiti i pomoću kanadera i Air tractora.

Zaprijetio kućama

Zbog jakog vjetra u noći s petka na subotu proširio se prema Slanom i zaprijetio kućama, ali je pred jutro stavljen pod nadzor. Uz velik napor vatrogasaca, nijedna kuća nije bila ugrožena.

Na intervenciji je sudjelovalo stotinjak vatrogasaca s 24 vozila iz IVP-a Dubrovnik, javnih vatrogasnih postrojbi Konavle, Dubrovačko primorje, Dubrovački vatrogasci te DVD-a Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi. Pored zemaljskih snaga, požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova - tri kanadera i Air tractor.

Pročitajte više

 

Pročitajte više