Klimatski aktivisti blokirali su zračne luke u Berlinu i Münchenu

Foto: Profimedia

U VELIKOJ akciji klimatski aktivisti ujutro su blokirali dvije velike njemačke zračne luke. Aktivisti su započeli blokadu zračnih luka u Berlinu i Münchenu, javljaju njemački mediji. 

Navodno je nekoliko ljudi na sjevernoj pisti u Zračnoj luci München. Kažu da su prije toga probili ogradu kako bi došli do tamo. Navodi se da je privremeno blokirana i berlinska zračna luka, a policija je navodno uhitila nekoliko aktivista te bi blokada uskoro mogla biti prekinuta. 

Prosvjednici, koji su nezadovoljni angažiranjem vlasti u borbi protiv klimatskih promjena, posljednjih su mjeseci sve aktivniji diljem Njemačke, a najistaknutiji aktivisti su pripadnici skupine Posljednja generacija, sa sjedištem u Berlinu.

Došlo je do manjih kašnjenja

Članovi skupine lijepili su se na slike u muzejima, organizirali blokade ulica i nedavno privremeno zatvorili pistu u berlinskoj zračnoj luci. Prije dva tjedna blokirali su letove na aerodromu BER na gotovo dva sata.

Sve su glasniji pozivi na oštrije posljedice za klimatske prosvjednike koji remete javni život, a mnogi su aktivisti uhićeni i suočeni s kaznenim prijavama. Budući da je južna pista radila neprekidno, nije bilo otkazivanja letova, već samo manjih kašnjenja, navela je o incidentu zračna luka Munchen.

Pročitajte više