Knin bruji o napadu košarkaša iz Srbije na dvije djevojke, njihovog brata i oca

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

KNIN danas bruji o sinoćnjem fizičkom napadu na dvije djevojke te njihovog brata i oca.

U napadu na dvije djevojke, 25-godišnjakinju i 13-godišnjakinju, sudjelovao košarkaš iz Srbije

U incidentu je, doznajemo, sudjelovao profesionalni košarkaš Borca iz Srbije Sava Lešić koji je inače porijeklom iz sela kraj Knina. 

Bijeli Audi beogradskih tablica pred ulazom u Knin prepriječio je put autu u kojem su bile djevojka od 25 i djevojčica od 13 godina iz Kina. U automobilu beogradskih tablica navodno su bili Lešić i supruga. 

Lešićeva žena je navodno izašla iz auta i fizički nasrnula na 13-godišnjakinju, da bi se potom umiješao i Lešić, također fizički nasrnuvši na djevojke.

13-godišnjakinja je, prema informacijama kojima raspolažemo, dobila najmanje jedan šamar.  Navodno je oštećen i retrovizor na automobilu u kojem su bile Kninjanke. 

Pojavile su se neprovjerene informacije da je autu bio i brat Save Lešića, pa čak i da u autu nije bila njegova supruga, nego samo on i brat. Sve bi trebala razjasniti policija, koja istražuje cijeli slučaj. No to je bio tek početak obračuna. 

Otac i brat djevojaka otišli u selo gdje borave braća, više osoba ih napalo. Brat djevojaka završio u bolnici

Djevojke su ocu, inače jednom od prvih hrvatskih redarstvenika i aktivnom policajcu, ispričale što se dogodilo. Događaj je prijavljen i policiji, a otac i brat djevojaka potom su otišli u selo nedaleko od Knina u kojem borave dvojica napadača. Braća Lešić, Sava i Dragan, prepričavaju mještani, fizički su napala oca i brata Kninjanki. 

Brat djevojaka, inače vojnik Hrvatske vojske, završio je s teškim tjelesnim ozljedama u šibenskoj bolnici i danas je pušten kući. U napadu su se navodno koristili čekić i letva. Napadnuti su policiji ispričali da je u sukobu sudjelovao otac braće koja žive u Srbiji te da im je zaprijetio pištoljem. 

Braća su, neslužbeno doznajemo, inače državljani i Hrvatske i Srbije. Sava i Dragan Lešić kasnije su pronađeni i privedeni na razgovor u policiju. 

Nisu ih uspjeli prestići pa im na kraju prepriječili put i fizički ih napali?

Jedna od četiri napadnute osobe, koja je željela ostati anonimna, ispričala je kako je došlo do toga da su dvojica srpskih državljana prepriječila put autu s djevojkama. Kaže da su pokušali prestići automobil u kojem su bile djevojke, no isprva nisu uspjeli, pa su na kraju prepriječili put automobilu s djevojkama i fizički ih napali. Potvrđuju da je bilo i šamara. 

Neslužbeno doznajemo kako je iz oba automobila nekih gestikulacija koje su završile fizičkim obračunom, prvo na cesti, a potom u selu u koje su otišli otac i brat Kninjanki. Otac i brat su policiji rekli da su išli vidjeti tko je to napao djevojke i popričati s njima, no da su ubrzo napadnuti. 

Policija: Kriminalističko istraživanje je u tijeku, trebalo bi biti gotovo večeras ili sutra ujutro

U Kninu se od dijela ljudi može čuti da su ogorčeni jer im se čini da se sve zataškava. No iz policije tvrde da zataškavanja nema. 

Glasnogovornik šibensko-kninske policije rekao nam je da je postupanje u tijeku.

"Kriminalističko istraživanje trebalo bi biti gotovo večeras ili najkasnije sutra ujutro i onda ćemo se oglasiti priopćenjem. Trebalo je utvrditi sve činjenice, radi se o događaju koji se dogodio sinoć", rekao je. 

Pojačano prisustvo policije

U Kninu je nakon ovog događaja pojačano prisustvo policije.

Večeras se u selu Erveniku pored Knina, u kojem živi većinski srpsko stanovništvo, održava slava pa će i tamo prisustvo policije biti veće. 

Pročitajte više