Kod Čakovca od bivše žene kupio kilogram i pol duhana. Dobio 8 mjeseci zatvora

Foto: Pixsell/Ivica Galovic

VLADIMIR (60) je pao u policijskoj sačekuši u večernjim satima u Međimurju, i to dok se vraćao od bivše supruge Sanele (42). Uhićen je i doveden u policijsku postaju, javlja Danica.hr.

Dobio osam mjeseci bezuvjetnog zatvora

Sve se dogodilo lani u listopadu u mjestu kod Čakovca. Policija je objavila kako je Vladimir od Sanele kupio kilogram i pol rezanog duhana za 300 kuna. Vladimir je ovih dana osuđen na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora, a Saneli će se osam mjeseci zatvora zamijeniti radom za opće dobro.

Prema presudi, "prvookrivljeni Vladimir neovlašteno je kupio robu čiji je promet ograničen, a drugookrivljena Sanela neovlašteno prodala robu čiji je promet ograničen, pa su time počinili kazneno djelo protiv gospodarstva, nedozvoljenom trgovinom".

Duhan je platio 300 kuna

Vladimir je u cijelosti priznao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. Rekao je da je te večeri od bivše supruge doista kupio 1.5 kilograma duhana, za što joj je platio 300 kuna.

"Duhan je bivša supruga uzela u sobi te sam ga ja odmah stavio u auto. Kad sam išao od nje, zaustavila me je policija. Bivša supruga se bavi prodajom duhana, nabavlja ga iz Sarajeva, a drži ga u kući u selu kod ljubavnika M.", svjedočio je Vladimir.

Osuđeni je nezaposlen, živi od socijalne pomoći i invalidnine

Okrivljena Sanela nije željela iznositi obranu prilikom ispitivanja, nego se cijelo vrijeme branila šutnjom. Presuda je nepravomoćna i na nju se bivši supružnici mogu žaliti. Otegotna okolnost bila im je ranija osuđivanost, doduše na uvjetne zatvorske kazne.

Inače, Vladimir je nezaposleni kuhar, prima 800 kuna socijale i 420 kuna dodatka za invalidninu, rastavljeni je otac troje djece. Sanela je nezaposlena kućanica koja također prima 800 kuna socijalne pomoći i 600 kuna doplatka za djecu. Rastavljena je majka troje djece.

Pročitajte više

 

Pročitajte više