Kod Ludbrega usred bijela dana vozio s 4.27 promila u krvi

Ilustracija: Pixsell/Hrvoje Jelavic

POLICIJA je u subotu u 14:50 u Sesvetama Ludbreškim zaustavila 39-godišnjeg vozača automobila. Policajci su utvrdili da je automobil vozio s nevjerojatnih 4.27 promila alkohola u krvi.

Vozač je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje, objavila je policija.

Prijeti mu kazna do 20.000 kuna

Za počinjeni prekršaj protiv vozača će se podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda, na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i 6 negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled, navodi se u priopćenju.

Iznad 4 promila može doći do smrti

Policija napominje da vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1.3 g/kg, a 4.0 g/kg je granica kod koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti.

Pročitajte više