Kod Šibenika kažnjena 21 osoba zbog glisiranja preblizu obali

Ilustracija: Sime Zelic/PIXSELL

JUČER je zbog nedozvoljenog glisiranja unutar 300 metara od obale na području šibenskog akvatorija u policijskoj akciji nadzora pomorskog prometa kažnjena 21 osoba, priopćila je PU šibensko-kninska.

Akcija je trajala od 10 do 18 sati, a u njoj su sudjelovali policijski službenici Postaje pomorske policije s tri plovila, izvijestila je policija. Samo je u jučerašnjoj akciji zatečena i prekršajno sankcionirana 21 osoba zbog nedozvoljenog glisiranja.

U prekršaju uhvaćeno 19 glisera u dva jet-skija

Među sankcioniranima su se našla četiri hrvatska državljanina, sedam njemačkih, po dva slovenska, talijanska, mađarska i britanska državljanina te po jedan češki i australski državljanin.

Od 21 zatečenog plovila u prekršaju, bilo je 19 glisera te dva jet-skija, istaknula je policija. Od početka godine na tom je području zbog nedozvoljenog glisiranja zatečeno i prekršajno sankcionirano ukupno 179 osoba od kojih je 10 bilo na jet-skiju, a ostali u gliserima. 

Također, dvije osobe nisu imale dozvolu za upravljanje brodicama, a jedna je imala i nedozvoljenu koncentraciju alkohola u organizmu, dodali su iz PU šibensko-kninske.

Ove godine naplaćeno kazni u iznosu od 89.500 kuna

Gledano po mjesecima, tri su se prekršaja dogodila u svibnju, 67 u lipnju, 66 u kolovozu, a 43 ih se dogodilo tijekom kolovoza.

Kazna za prekršitelje iznosi 500 kuna ako se radi samo o nedozvoljenom glisiranju te je ove godine do sada naplaćeno 89.500 kuna.

Osim iz navedenih država, policija je evidentirala i počinitelje iz Poljske, Austrije, Belgije, Slovačke, Srbije, Francuske, Nizozemske i Meksika.

Pročitajte više

 

Pročitajte više