Kod Zadra oteo 18-godišnju djevojku i bježao policiji. Uhićen je nakon potjere

Ilustracija: Sasa Miljevic/PIXSELL

ZADARSKA policija jučer je iza ponoći dobila dojavu da je u Zemuniku Donjem 41-godišnjak na silu ugurao 18-godišnju djevojku u neregistrirani Golf i odvezao je.

Odmah po dojavi policija je započela intenzivnu potragu za vozilom i osobama. 

Oko 2:15 na području Poličnika u mjestu Lovinac policijski službenici su uočili vozilo te su uz zvučne i svjetlosne signale pokušali zaustaviti vozača, koji se oglušio te nastavio vožnju.

Prilikom bijega vozač je udario u drugo službeno vozilo policije koje se priključilo potjeri, nakon čega se zaustavilo te su policijski službenici savladavali njegov otpor uz uporabu sredstava prisile, a u njegovom vozilu zatečena je i ženska osoba.

Vozač je uhićen i priveden u prostorije policije.

41-godišnjak teško ozlijeđen, djevojka i policajci lakše

Prilikom udara u službeno vozilo 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 18-godišnjakinja, kao i dvojica policijskih službenika, lakše ozlijeđena.

Nakon ukazane liječničke pomoći nad njime je provedeno kriminalističko istraživanje te se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari te je isti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Također je utvrđeno kako je 41-godišnjak neregistriranim vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1.41 promila alkohola u organizmu te nije postupao po izdanim naredbama, zbog čega se protiv njega podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, javljaju iz PU zadarske.

Pročitajte više