Kod Zaprešića gori skladište Eko-Flora. To je firma Pripuzove CIOS Grupe

Foto: Robert Anic/PIXSELL

KOD ZAPREŠIĆA gori plastika u skladištu firme Eko-Flor plus, službeno je potvrdila civilna zaštita. Na terenu je nekoliko vatrogasnih ekipa, u pomoć stižu i zagrebački kolege.

Eko-Flor Plus je, kako se navodi na njihovim stranicama, najveća privatna tvrtka u Republici Hrvatskoj koja se bavi skupljanjem komunalnog i neopasnog otpada. Dio je CIOS Grupe u vlasništvu Petra Pripuza.

Sjedište društva je u Oroslavju, a posluje i na području Zagreba te Zaprešića.

 

Inspekcija krajem prošle godine bila u skladištu

Grad Zaprešić je u listopadu prošle godine zatražio inspekcijski nadzor nad skladištem kako bi se utvrdilo da je količina dovezenog neopasnog otpada na spomenutu lokaciju u skladu sa zakonom te županijskim dozvolama.

"Provedenim nadzorom i obilaskom lokacije utvrđeno da zatečena količina otpada na lokaciji ne prekoračuje količine privremeno uskladištenog otpada kojeg je u jednom trenutku dopušteno držati na lokaciji gospodarenja otpadom. Nastavno na navedeno, provedenim nadzorom je utvrđeno da TD Eko-Flor Plus na nadziranoj lokaciji posluje u skladu s ishođenom Dozvolom za gospodarenje otpadom“, stoji u dopisu Državnog inspektorata od 27. listopada 2023.

 

Tvrtka Eko-Flor Plus ima dozvolu za skladištenje neopasnog otpada na plohi ukupne veličine 20 x 20 metara i u objektu od 80 m², objavio je Grad Zaprešić.

Na stranicama tvrtke piše da, uz sakupljanje otpada iz domaćinstava, pružaju usluge odvoza i zbrinjavanja glomaznog i građevinskog otpada, plastike, otpisane i oštećene robe, ambalažnog te ostalog neopasnog otpada.

Navodi se i da na lokaciji u Radničkoj cesti 173 tvrtka pruža usluge otkupa papira, kartona, folije i metala te uništavanja i zbrinjavanja arhiva.

>> Razvoj događaja pratite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.