Kolumbijske snage sigurnosti ubile jednog od vođa gerilaca FARC-a

Ilustracija: EPA

KOLUMBIJSKE snage sigurnosti su u operaciji u provinciji Cauca na jugozapadu zemlje usmrtile jednoga od vodećih čelnika disidenata FARC-a, objavio je predsjednik Ivan Duque.

Euclides Espana, poznatiji pod nadimkom Jhonnier, bio je vodeći čelnik disidentske frakcije demobiliziranih Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) predvođenih Gentilom Duarteom, koje ne priznaju mirovni sporazum između FARC-a i kolumbijske vlade iz 2016.

"Tkogod počini zločin, platit će cijenu"

Sporazumom je pobunjenički pokret postao legalna politička stranka, što je dovelo do dramatičnog smanjenja nasilja, iako brojne oružane skupine nastavljaju djelovati protiv vlade, uključujući disidente FARC-a.

"Tkogod počini zločin, platit će cijenu" kazao je Duque u videoporuci, u pratnji ministra obrane Diega Molana i policijskih i vojnih čelnika. "Danas je neutraliziran Jhonnier, simbol zla jugozapadne Kolumbije i važan čelnik disidenata FARC-a", dodao je.

Espana je pod svojom komandom imao sedam skupina disidenata FARC-a koje su pripadale frakciji na čelu s Duarteom, objavila je kolumbijska policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više