Komiški vatrogasci intervenirali zbog nepropisnog parkiranja: "Ovo je velik problem"

Ilustracija: Facebook

VATROGASCI DVD-a Komiža su na Facebooku upozorili na problem nepropisnog parkiranja u Komiži i na otoku Visu.

Zbog nepropisnog parkiranja morali su sinoć intervenirati pa se zapitali je li u pitanju ljudska glupost ili bezobrazluk. Status komiških vatrogasaca prenosimo u cijelosti:

"Sinoć, oko 22 sata, zaprimili smo dojavu da je autobusu, zbog nepropisnog parkiranja, ispod vojarne Rogači, zapriječen put te da ne može do odredišta. Nedugo zatim, uz pomoć petoro naših članova i vatrogasne opreme za pomicanje vozila, auto je pomaknut 30 metara dalje te je autobus nastavio prema autobusnoj stanici.

"Pazite gdje parkirate"

Igrom slučaja, ovog puta zapriječen je prolaz samo autobusu. Rekli bi samo autobusu, jer na svu sreću nije bilo većih posljedica (ako uzmemo u obzir da su ljudi iz autobusa isti napustili te pješice išli prema kući).

Pitamo se samo, što bi bilo da se isto dogodilo ne daj bože Hitnoj pomoći prilikom interveniranja ili vatrogascima prilikom gašenja objekta, gdje svaka minuta igra presudnu ulogu?

Posljednjih dana svakodnevno čujemo apele da se vatra na otvorenom prostoru ne loži te da prilikom boravka u prirodi budemo izuzetno pažljivi. Ovom prilikom, i mi bismo htjeli uputiti apel svim posjetiteljima našeg otoka, da pripaze gdje i kako parkiraju, te da obavezno ostavljaju mjesta za prolazak vozila žurnih službi.

Uputili apel institucijama i državnim organima: Hitno se pozabavite ovim problemom

Možda bi najbolje bilo zamoliti ih da parkiraju kao i kod kuće, u svojim gradovima i državama, jer ovakve gluposti tamo im sigurno ne bi pale napamet.

Za sami kraj, posebni apel upućujemo nadležnim institucijama i organima, da se pod hitno pozabave rješavanjem ovog preozbiljnog problema, jer je Komiža prepuna nepropisno parkiranih vozila, koja svakodnevno ugrožavaju sigurnost cijelog otoka.

Zahvaljujemo na pažnji i razumijevanju. Vaši vatrogasci!" objavili su komiški vatrogasci na Facebooku.

 

Pročitajte više