Kopitzova poznanica: Sve objave osim jedne su mu bile neiskrene. Namještao je djecu

Foto: Facebook

UBOJICA svoje troje djece Harald Kopitz još je u bolnici i navodno je počeo komunicirati s liječnicima. 

Još se obavljaju određene pretrage i onda bi, kasnije danas ili sutra, trebao biti pušten iz bolnice. Nakon izlaska iz bolnice očekuje ga ispitivanje pred istražiteljima. 

U međuvremenu ispred zgrade u kojoj se dogodilo stravično ubojstvo gori nekoliko lampiona. 

 

"Policija je tu bila cijelu noć. Iznosili su stalno neke stvari. Valjda su sve to prikupljeni dokazi. Iskreno, mi i dalje ne možemo vjerovati da te dječice više nema i da njihove glasove i smijeh s terase više nikada nećemo čuti. Da je u tom čovjeku bilo očinske ljubavi, ne bi bio u stanju počiniti ovakav zločin", rekla je susjeda za Jutarnji.

Kopitzova poznanica za taj list je pak rekla kako je "jedina iskrena poruka koju je Kopitz napisao bila njegova posljednja. Ona je sve zgrozila."

"Svi statusi i fotografije koje je objavljivao do petka navečer nisu bili iskrene prirode. Stalo mu je bilo do pozitivnog imidža, pogotovo da se vidi koliko ljubavi gaji prema djeci i da je dobar otac. Namještao je djecu kako bi zajedničke fotografije bile prekrasne i slao nam ih je okolo, a djeca su ga istinski voljela jer ih je očito vješto obmanjivao", rekla je poznanica ubojice.

Do Kopitzove obitelji u Beču novinari su pokušavali doći, no bezuspješno. Prema onome što su doznali, ubojica je odrastao u XVI. bečkom okrugu Ottakring. Susjedi, pak, kažu da je odrastao u prosječnoj obitelji i da ničim nisu odskakali.

Inače, uskoro bi trebali biti poznati i nalazi toksikoloških vještačenja koja su zatražena kako bi se utvrdilo jesu li djeca ubijena trovanjem tabletama ili gušenjem. 

Pročitajte više