Krenula direktna linija za London iz osječke zračne luke

Foto: Grad Osijek

Prvi zrakoplov irske aviokompanije Ryanair na liniji London–Osijek–London danas je sletio u osječku Zračnu luku sa 185 putnika, čime je krenula direktna linija London-Osijek koja će letjeti dva puta tjedno.

Riječ je o direktnoj liniji Osijek - London (zračna luka Stansted) - Osijek koju je najveća europska niskobudžetna aviokompanija najavila još početkom ove godine i kojom je ujedno označen njihov povratak na osječku Zračnu luku nakon punih sedam godina. 

Letovi najavljeni do listopada 

U predstojećem ljetnom redu letenja Ryanair bi između Osijeka i prijestolnice Ujedinjenog Kraljevstva trebao prometovati dva puta tjedno, i to ponedjeljkom i petkom.

Na liniji će letjeti zrakoplovi tipa B737-800 iz Ryanairove flote kapaciteta od 189 putnika. Letovi su najavljeni do kraja listopada ove godine, a na ovoj će liniji u razdoblju od početka lipnja do kraja listopada u prodaji biti više od 16 tisuća sjedala. Letovi su planirani u poslijepodnevnim i večernjim satima, a moguće ih je bukirati putem službene Ryanairove web stranice.

Cijena karte

Cijena prvog leta iz Osijeka za London je promotivna i stoji 30 eura (226 kuna), dok bi cijena povratnog leta u ponedjeljak 5. lipnja bila skuplja za 18 eura odnosno koštala bi 48.99 eura (369 kuna).

Dočeku kabinskog osoblja i putnika na letu iz Londona i ispraćaju povratnog leta sa Zračne luke Osijek nazočio je i Simon Thomas, veleposlanik UK-a u RH, koji je tom prigodom kazao kako već postoje odlični prijateljski odnosi između Slavonije i Velike Britanije te da od danas imamo još jednu stvar koja nas povezuje.

"Nadam se da će potaknuti turizam u oba smjera. Lokalno stanovništvo odlazi u London i Britanci dolaze ovamo kako bi uživali u poznatom slavonskom gostoprimstvu i naravno promovirati poslovne veze između naših dviju država", poručio je Thomas.

Osječki gradonačelnik: Nastavit ćemo i dalje ulagati u našu zračnu luku

U ime Ryanaira direktorica za CEE i Baltik Alicja Wójcik Gołębiowska izrazila je zadovoljstvo što se njihova kompanija vratila u Osijek u nadi da će ovaj let biti samo prvi od mnogih koji dolaze te se nada da će se dalje širiti i omogućiti bolja povezanost za osječku regiju i cijelu Hrvatsku.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić je podsjetio da pored ove nove linije Osijek – London imamo još jednu direktnu međunarodnu liniju Osijek – München koja već određeno vrijeme funkcionira. Gradonačelnik Ivan Radić je naglasio kako Osječko-baranjska županija i Grad Osijek subvencioniraju letove za München i za London.

"Kao što znate, od nedavno imamo opet brze letove prema Zagrebu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku. Nastavit ćemo i dalje ulagati u našu zračnu luku", najavio je Radić.

Ovo je, inače, pored linije Croatia Airlinesa za bavarsku prijestolnicu München druga međunarodna linija za Zračnu luku Osijek u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Pročitajte više