Krenuli otkazi na CNN-u

Foto: EPA

CHRIST Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid. Licht je rekao da će CNN obavijestiti o tome manji broj osoba, uglavnom neke od svojih plaćenih suradnika danas, a pogođene zaposlenike sutra, stoji u dopisu.

O drugim detaljima Licht će zaposlene obavijestiti sutra poslijepodne. "Znam da ove promjene utječu i na naše kolege koji odlaze i na one koji ostaju", napisao je Licht. "Mi imamo resurse podržati vas", dodao je.

Smanjenje radnih mjesta bilo je očekivano i događa se dok neke tvrtke nastoje obuzdati troškove i smanjiti broj zaposlenih kako bi se pripremile za gospodarsko usporavanje, navodi Reuters. U listopadu je Licht upozorio da će CNN doživjeti promjene, navodeći "rasprostranjenu zabrinutost oko zbog stanja globalne ekonomije".

Promjene će utjecati na "ljude, proračune i projekte", istaknuo je Licht. Operater kabelskih kanala AMC Networks u utorak je priopćio da će otpustiti 20 posto svog osoblja u SAD-u jer se suočava s pritiscima industrije i izazovnim gospodarstvom.

Pročitajte više

 

Pročitajte više