Kriminalci u BiH htjeli ozbiljno nauditi poznatoj pjevačici?

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

POLICIJA Kantona Sarajevo već dvije godine radi na predmetu Sky u okviru kojeg je uhićen velik broj ljudi koje se dovode u vezu s počinjenjem raznih kaznenih djela, piše Klix.

Hayat TV: Kriminalci su imali plan kako nauditi Senidi

Televizija Hayat je u posjedu dijela izvještaja operativnih akcija sarajevske policije koje su provedene u suradnji s EUROPOL-om i drugim agencijama. No ono što je šokiralo tamošnju javnost je detalj o predmetu protiv Admira Arnautovića, Adnana Maglića i njihove skupine u dijelu koji govori o planu nanošenja teških ozljeda popularnoj pjevačici Senidi, pravog imena Senida Hajdarpašić.

U izvještaju se navodi da su u više navrata, koristeći aplikaciju Sky Ecc, planirali i poticali njima poznate osobe da izvrše fizički napad na Senidu tijekom njenog boravka u Sarajevu ili na drugim lokacijama, tako da je prebiju, rane ili da je poliju kiselinom po licu, svjesni da će joj na takav način nanijeti teške ozljede ili joj teško narušiti zdravlje.

Švercali su drogu diljem Europe

U objavljenom dijelu izvještaja navodi se i kako su Arnautović i Maglić osumnjičeni da su od polovice 2019. na području Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Njemačke, Švicarske, Nizozemske, Belgije, Španjolske i Južne Amerike organizirali međunarodnu skupinu koja je prevozila i prodavala kokain, marihuanu i amfetamin. Osumnjičeni Arnautović i Maglić, ali i još nekoliko članova njihove skupine, trenutno su u pritvoru.

Policija Kantona Sarajevo dostavila je izvještaje i informacije za oko sto osoba za kaznena djela organiziranog kriminala u vezi s trgovinom narkoticima, pranjem novca, građevinskom mafijom, visokom korupcijom koja seže do političkih stranki, njihovog financiranja, kao i financiranja njihovih predizbornih kampanja. Također, sarajevska policija je tijekom brojnih akcija počela čistiti i svoje redove, pa tako među uhićenima ima i policijskih službenika koji su surađivali s kriminalcima.

Pročitajte više

 

Pročitajte više