Laganje HDZ-ovaca oko Matijanićeve smrti je već krenulo

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

VRANA vrani oči ne kopa.

Sjetite se te narodne izreke ovih dana, dok se HDZ-ov sustav pokušava izvući od odgovornosti za smrt građanina RH Vladimira Matijanića, dok pokušava sprati krv sa svojih ruku, kao i tisuću puta dosad.

Premijer Andrej Plenković (HDZ), ministar zdravstva Vili Beroš (HDZ) i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (HDZ) su obećali da će u vezi s Matijanićevom smrti sve ispitati, da će se provesti istrage, da će se utvrditi činjenice. Bla bla. 

Svi HDZ-ovci lažu

Ljudi, svi oni lažu. Gledaju nas u oči i lažu. Bez pol muke. Toliko su ogrezli u laži da bi se zagrcnuli ako bi im slučajno iz usta izletjela istina.

Naravno da će sve to formalno biti učinjeno, no već se unaprijed mogu znati rezultati: sve je bilo po pravilima, nitko nije pogriješio, a ako i jest, to nije utjecalo na nepotrebnu smrt Vladimira Matijanića. Ako se i pod pritiskom javnosti dođe do neke optužnice, onda će se HDZ-pravosuđe potruditi da se krivci izvuku. U najgorem slučaju će neki HDZ-ovac za kaznu malo guliti krumpire.

Zar u ovoj zemlji itko vjeruje nalazima Beroševe inspekcije?

Zar netko doista misli da će HDZ-ov ministar Beroš, taj smiješni vrtni patuljak kojemu je vrhunac egzistencije fotkanje s Ninom Badrić, utopiti svoje HDZ-kolege iz kriminalne splitske bolnice? Zar u ovoj zemlji itko vjeruje nalazima Beroševe inspekcije? 

Najveći lažljivac u spomenutom trojcu je vjerojatno Božinović, čija policija godinama mlati migrante na granicama, a on hladno i birokratski laže da sve snimke i dokazi tih kriminalnih aktivnosti ne pokazuju ono što svi znamo. Zar netko u ovoj zemlji vjeruje istragama koje HDZ-ova policija provodi sa svojim pijanim načelnicima i sinovima Steve Culeja kao kadrovskom bazom?

Da budem skroz direktan: ja ne vjerujem ni obdukcijskom nalazu koji treba biti objavljen. Prvo želim doznati je li patolog koji ju je radio član HDZ-a ili ne. A onda je li mu šef član HDZ-a ili ne. Uostalom, zašto bi itko vjerovao ikakvom nalazu koji dolazi iz splitske bolnice?

Laganje je već krenulo

Naravno da taj nekakav Luetić (HDZ), kojemu je stranačka iskaznica omogućila šefovsku poziciju u splitskoj Hitnoj pomoći, laže. Naravno da Luetiću ne treba vjerovati ni jednu jedinu riječ. Tip je HDZ-ovac. Dakle, lažljivac i član stranke osuđene za pljačku države. 

Nema dobrog HDZ-ovca. Nemojmo si lagati, je li.

HDZ-sistem se sada upregnuo da spasi vlastito dupe. Sve najavljene istrage služe isključivo tome. Za Vladimira Matijanića neće biti pravde u HDZ-Hrvatskoj. Ona je otpočetka postavljena tako da za poštene ljude nema pravde.

Čak i ako zbog Matijanićeve smrti dođe do neke ostavke, budite sigurni da će HDZ naći neku drugu poziciju za svoj kadar koji je taktički u tom trenutku morao žrtvovati. Zna svaki HDZ-ovac da ga, nakon ostavke ili smjene, za nekoliko mjeseci čeka neka dobro plaćena uhljebnička pozicija savjetnika. Neka se samo malo strpi i stranka će se pobrinuti za njega.

HDZ-ov sustav sljedećih će dana proizvesti planinu objašnjenja

Vidimo i kakva je reakcija Hrvatske liječničke komore na skandalozne objave kirurga Hrvoja Tomasovića na Facebooku (HDZ) u povodu Matijanićeve smrti. Paradno osuđuju, ali ništa ne mogu. Jer neće. Jer vrana vrani oči ne kopa.

Sljedećih će dana HDZ-ov sustav planinu verbalnih i tekstualnih objašnjenja i opravdanja u vezi s Matijanićevom smrti proizvesti samo s ciljem da se ništa ne promijeni, da sve ostane isto, da se sačuvaju pozicije i sinekure svih uključenih. 

U tom parazitskom lancu HDZ-a nikoga ne zanima istina, još manje pravda. Boli njih briga za tamo nekog Matijanića, kao i za sve druge poštene ljude u Hrvatskoj. Smrt koja se mogla izbjeći? Ma boli ih kurac za takve "sitnice". Nitko se nikada nije učlanio u HDZ jer je htio pomoći drugim ljudima. Zna se zašto se ulazi u HDZ - zato da budeš dio povlaštene kaste koja siše krv ostatku države.

Teško mi je uopće u ovakvoj HDZ-Hrvatskoj uopće zamisliti kako bi mogla izgledati pravda za ono što je HDZ-sustav učinio Vladimiru Matijaniću. Ali borit ćemo se za tu pravdu, borit ćemo se istinom protiv laži.

Možda je bitka unaprijed izgubljena, ali smo od našeg Vlade naučili da se za istinu bori neovisno o uspjehu. Dapače, kada se poraz pred silama laži i tmine može predvidjeti, treba se angažirati još jače, jer uvijek postoji šansa da će David ipak pobijediti Golijata. 

Jedino čega se HDZ koliko-toliko plaši su neki neovisni mediji. Ne uvijek, ali često. I treba ih se plašiti.

Pročitajte više