Latvijci organizirali prijevoz ilegalnih migranata kod Iloka, završili u zatvoru

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VUKOVARSKO Općinsko državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Republike Latvije zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

"Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 12. kolovoza 2022. u 5:40 sati, na državnoj cesti D2 u šumskom predjelu Mala Lovka kod Iloka, postupili zajednički i po prethodnom dogovoru u cilju da se novčano okoriste i da omoguće imigrantima koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije, njihov prijevoz do Republike Italije", priopćeno je iz DORH-a.

Dobili 2000 eura pa u kamper primili više ilegalnih migranata

Osnovano se sumnja da su, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, za unaprijed obećani novčani iznos od 2000 eura koji bi dobili po obavljenom prijevozu na odredište, u kamper vozilo primili više stranih državljana, no tijekom vožnje su ih zatekli policijski službenici PGP Ilok, stoji u priopćenju DORH-a.

Prije donošenja rješenja o provođenju istrage, a nakon dokazne radnje prvog ispitivanja, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv obojice okrivljenika odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će pobjeći.

Pročitajte više