Liječnička komora će od HDZ-ovog kirurga zbog statusa o Matijaniću tražiti očitovanje

Foto: Facebook

HRVOJE TOMASOVIĆ, splitski kirurg, HDZ-ovac i ekstremni desničar koji je s kolegicom dogovarao uzimanje mita od pacijenata, na Facebooku je objavio status o smrti novinara Vladimira Matijanića. Tomasović je bivši šef splitskog HSP-a, a prije dvije godine je prešao u HDZ.

>> HDZ-ov splitski kirurg koji je dogovarao mito: Tko je Matijaniću kriv što nema vezu

Hrvatska liječnička komora će zbog izjave od njega tražiti očitovanje. 

"Povjerenstvo za etiku i medicinsku deontologiju Hrvatske liječničke komore zatražit će očitovanje od doktora Hrvoja Tomasovića vezano uz njegove javne komentare o preminulom novinaru Vladimiru Matijaniću.

Hrvatska liječnička komora podsjeća sve liječnike na nužnost i obvezu poštovanja Etičkog kodeksa i u javnoj komunikaciji", stoji u priopćenju. U nastavku slijede status i komentar zbog kojih će HLK tražiti očitovanje. 

"Nije baš da je bio sklon meni i mojim stavovima, ali uvijek mi je žao kada netko iznenada ode. Neosporno je da je bio vrhunski novinar vrlo opakog pera, ali bio je top profesionalac i treba mu odati počast premda bio na suprotnoj strani. Iskreno mi je žao zbog iznenadne smrti i ovim izražavam sućut njegovoj obitelji!" napisao je Tomasović o smrti Matijanića..

"Što ga nije netko od velikih desničara kada su ga tako mrzili uhvatio za uši i prebio?"

A onda je ispod statusa napisao sljedeći komentar:

"I još nešto! Ja nisam oni i ne likujem nad mrtvim neprijateljem. Ovo cipelarenje mrtvaca mi je odvratno. Što ga nije netko od velikih desničara kada su ga tako mrzili uhvatio za uši i prebio? Naravno da nisu, ali sada svi nešto likuju i otvaraju šampanjac. Čemu? Mrtvacu koji je umro na dosta blesav način!

Da je bio neki drugi novinara koji je dobar sa mnom sigurno bi me nazvao i ja bi sve napravio da mu pomognem i to pod odmah! On očito nije bio dobar ni s ovim njegovim jugo doktorima pa nije imao niti koga zvati osim hitne. Pa mene su samo ovo ljeto zvali najmanje jedno 5 puta zbog sličnih stvari. Možeš smatrati da je na kraju umro zbog svojih kvazi poštenih stavova kako mu ne trebaju protekcije i onda nema koga zvati za pomoć. Prijateljstva i postoje da se pomogne jedan drugome, ali on očito nije imao prijatelja niti među svojima! A ja kao desničar svakome pomognem odmah kad me nazove!"

Pročitajte više

 

Pročitajte više